Ford Ka: slaat bij warme motor niet aan.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3i

Vraagje betreft een FORD Ka.

Bij een koude start zijn er totaal geen problemen. Motor slaat netjes aan en blijft ook continu draaien zonder uitvallen of happering. Zet je de motor na een ritje uit en wil je hem later weer starten dan draait de motor wel rond, maar slaat niet aan.

Zelf nog geen metingen verricht. Krijg de auto zelf pas zaterdag voor onderzoek en wou al een beetje mijn huiswerk doen voordat ik er aan gaat beginnen. Kwam via de zoekfunctie een verhaal tegen over een uitleesspoel voor startblok. Werk zelf bij SEAT en daar slaat de auto wel aan, maar 2 sec. weer af als de sleutel niet uitgelezen kan worden. Weet niet om bij FORD ook zo is?

Als iemand wat tips of aandachtpunten heeft dan verneem ik dat graag.

Alvast bedankt.

Alex76

Geplaatst door Alex76 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Postie (0) PRO, 11 jaar geleden

Als de sleutel niet herkent word zal de auto ook niet starten, kan best zijn dat de gasklepsensor op dat moment op volledig open staat dan slaat ie ook niet aan, dus stekker van de sensor eraf en dan starten.

Alex76 (0) PRO, 11 jaar geleden

Bleek de brandstofpomp te zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.