Ford Scorpio: spookauto

Bouwjaar: 1996

'k Heb een auto met een electrische storing die ik niet kan vinden. Als ik het contact uitzet gaan de olie, akku, en accesoire verlichting branden. af en toe gaat ineens de ven van de radiateur of de centrale deurvergrendeling in beweging maar dit niet elke keer.
Heb de zekeringkasten uit elkaar gehad maar geen water en/of aanslag. Heb de d+ draad losgekoppeld, de kabelboom van de dynamo en starter gecontroleerd op breuken en/of beschadigingen en heb alle bedrading onder het dashbord cm voor cm bewogen om te controleren. Bij storing uitlezen krijg ik geen reactie.
Als de motor loopt is er nix bijzonders te ontdekken.
Wie red mij.....ik wor d'r gek van.

Geplaatst door

Bram1422 (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Massa draad naar motor slecht, dit hebben we bij eem '97 er escort diesel gehad, nieuw massa kabeltje trekken van de accu naar motorblok.

Willem

Willem12089 0
badge

19 jaar

Bij scorpio, meestal zekerings kast onder de motorkap kapot.
Links en rechts zit een.
Door water dat in de zekeringskast komt geeft dat veelal van zulke problemen.
Heb wel eens vaker meegemaakt, gaat snachts spontaan de claxon af of zo.

Postie 0
badge

19 jaar

die massa draad had ik al ondervangen met een startkabel maar k ga er morgen nog een extra aan hangen, je hoort/leest t wel. wat die zekeringkasten betreft zie boven... helemaal uit elkaar gehad (zelfs de paletn van elkaar gehad, schoongemaakt terwijl er nix schoon te maken was).

Bram1422 0

19 jaar

Kontact slot defect.

willem

Willem12089 0
badge

19 jaar

massa kabels vervangen, nieuwe ogen gesoldeert enz. geen resultaat, contactslot doorgemeten en geeft alleen spanning door aan de interieurverlichting.

Bram1422 0

19 jaar

maar sluit hij bij uitzetten ook de stroom uit???

Willem

Willem12089 0
badge

19 jaar

via het contactslot geeft hij geen stroom meer door nadat ik de sleutel uit heb gedraaid.
als ik handmatig het hoofdrelais bedien dan valt de spanning weg, heb de draden van de rechtse zekeringenkast stuk voor stuk gecontroleerd en kan niets raars ontdekken maar er blijft spanning op het hoofd (70amp) relais staan.
heb de schakeldraad doorgenikt en met een schakelaartje gemonteerd en alles werkt perfect, dwz als noodoplossing.

Bram1422 0

19 jaar

gevonden, in de rechtse zekeringkast zat een breuk die gesoldeerd was, heb hier in eerste instantie geen acht op geslagen maar deze bleek door warmte op te zwellen en daardoor vervolgens contact te maken met een andere strip, nl die van de alarm verlichting hierdoor ontstond er een circuit die het hoofd relais (de zwarte) van spanning voorzag zodat hij open bleef staan...
idereen bedankt voor zijn bijdrage, afz een gelukkige (na 40 uur) Bram

Bram1422 0

19 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Scorpio of stel zelf een nieuwe vraag.