Ford Scorpio: Verteerde draaden

Bouwjaar: 1996

Sinds 3 dagen start mijn Ford Scorpio 2300 DOHC 16v uit '96 helemaal niet meer. De fout heb ik gevonden....eerst dacht ik dat het de bobine's waren dus die vervangen. Uiteindelijk blijkt het de electrische draden te zijn voor de bobines. Die zijn door warmte en ouderdom helemaal verteerd en zijn gaan breken waardoor de isolatie los liet en het koper vrijkwam en daardoor massa maakt. Één of beide bobines krijgen geen electriciteit en geven geen ontsteking af aan de bougies.

De oplossing is of de gehele draadboom vervangen (bij de dealer is dat minimaal 2000 euro heb ik begrepen). Of anders de draden opnieuw isoleren. Nu kan je dat voor de draad zelf wel doen met het stukje dat net in de stekkertjes zitten lukt dat niet.

Wie heeft hier ervaring mee en hoe heb je het probleem kunnen oplossen?

Sudhier

Geplaatst door Sudhier (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Scorpio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 19 jaar geleden

zoek op de sloop naar zo'n stukje kabelboom, scheelt een hoop tijd en is beter voor je portomonee

Postie (0) PRO, 19 jaar geleden

Die stekkertjes afknippen en even naar de dealer gaan, deze heeft speciaal stekker reparatie setje.
Krijg je de stekkers met een nieuw draadje van ongeveer 10cm.
Is dan alleen kwestie van draden zelf verlengen.
Wel even de positie van de draadkleuren noteren.

Sudhier (0), 19 jaar geleden

Thnx ga ik zeker proberen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Scorpio of stel zelf een nieuwe vraag.