Ford Transit: Stadslichten blijven branden

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: QVFA 2.2 TDCI

Klant kom binnen met zijn Transit waarvan de verlichting blijft branden zonder dat de schakelaar is bediend. Ook op contact blijft de verlichting branden.
Na inspectie heb ik de klacht ook geconstateerd.
De volgende verlichting blijft branden: stadslichten voor en beide achterlichten. Het vreemde is dat de kentekenlampen niet branden. Deze gaan wel branden als je de lichtschakelaar bediend.
Ik heb alle zekeringen gecontroleerd. Deze zijn allemaal heel. Ook heb ik de bekabeling van de trekhaak losgekoppeld. Ook geen resultaat. Ook de radio gedemonteerd. Maar zelfs dan blijven de lampen branden.

Onlangs is de BCMI vervangen in verband met een storing in de ruitenwisserinstallatie en alarmlichtinstallatie. ( 2 maand geleden )

Wie o wie heeft dit probleem al eens eerder meegemaakt???

MVG Martin Kloeze

brandweerman112

Geplaatst door brandweerman112 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Heino4267 (230), 8 jaar geleden

Sluiting in de trekhaakaansluiting onder de auto?

Highway (145) PRO, 8 jaar geleden

[quote=brandweerman112]Ik heb alle zekeringen gecontroleerd. Deze zijn allemaal heel. Ook heb ik de bekabeling van de trekhaak losgekoppeld. Ook geen resultaat. Ook de radio gedemonteerd. Maar zelfs dan blijven de lampen branden.[/quote]
Zal er geen sluiting in de trekhaak zitten. Heb je de regeleenheid uitgelezen en gewist? Ik heb een probleem met soms niet werken van de RAW als ze een aanhanger is gebruikt. Bij deze is geen trekhaak module gebruikt en oude knoeiwijze bij de achterlichten aan gesloten. Als ik de foutcodes uitlees en wis werkt de knipperlichten ook weer.

Ruud93 (0) PRO, 8 jaar geleden

Het is normaal bij de transit dat de verlichting blijft branden terwijl de lichtschakelaar op 0 staat. Dat de kentekenverlichting niet gaat branden is ook normaal, die gaan pas aan op het moment dat de lichtschakelaar op stand 1 of 2 wordt gezet.

brandweerman112 (0) PRO, 8 jaar geleden

@Heino4267 De trekhaak heb ik losgekoppeld gehad.
@Highway Op deze Ford zit een aanhangermodule en is door middel van originele stekkerverbindingen aangesloten op de achterlichten. Ook hier is niks aan te zien.
@Ruud93 Als het normaal was dat de verlichting blijft branden had ik geen topic geopend op problemcar. De verlichting blijft ten aller tijde branden. Ook met de deur op slot en de sleutel uit het contactslot.

Highway (145) PRO, 8 jaar geleden

@Brandweerman112 heb je ook uitgelezen/gewist. Er zit ook een zekering bij de aanhanger module, mits het een originele is. De aanhanger module en ze zekering zit bij de instap

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.