Ford S-Max 2007: Start problemen

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: AOWA, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 107

Ik ben in bezit van een S-max 2007 met nu ca 253.000 km op de teller. Sinds kort heb ik een probleem met mijn auto. Het begon ca 2 weken geleden. Ik kwam 's avonds laat bij mijn auto aan en hij wou niet meer starten. Start motor draaide wel, maar sloeg niet aan. (Mocht het belangrijk zijn, s ochtends heb ik nog getankt en de tank zat dus op ca 5/6 liter na vol) Na poos op de ANWB te hebben gewacht heeft de ANWB monteur de auto met behulp van quick start / rem reiniger aan de praat gekregen en ben ik vervolgens probleemloos naar huis gereden. Volgende ochtend zelfde probleem, auto was niet meer aan de praat te krijgen. Paar dagen later heb ik samen met iemand anders de auto weer geprobeerd te starten met rem reiniger, maar dit keer lukte het niet om de auto aan de praat te krijgen. Hij liep heel even, maar viel daarna direct weer uit. Met wat gas bij kon ik hem even op ca 4000 toeren krijgen, maar vervolgens zakte hij naar beneden en was de auto weer uit. Vervolgens met sleepkabel geprobeerd, maar ook daarop sloeg de auto niet aan... Door al het gestart was de accu inmiddels leeg en heeft hij aan de oplader gestaan. Wonder boven wonder starte de auto later op de avond spontaan weer normaal en ook na enkele keren te hebben geprobeerd geen problemen meer. Uitvoorzorg is de OBD sensor vervangen en zijn ook de bougies en filters en olie direct maar vervangen. Bij uitlezen zaten er wel wat storingen in, maar waarschijnlijk door het vele 'mis' starten en de accu die leeg was geweest. Er kwamen ook geen nieuwe storingen op.

Dus in de hoop dat het probleem niet meer terug kwam ben ik de auto weer gaan gebruiken. Vervolgens heb ik gisteren weer getankt, na het tanken wou ik wegrijden. Auto start loopt stationair, maar bij een klein beetje gas viel de auto direct uit en was niet meer aan te krijgen. Heb vele malen geprobeerd en soms ging hij aan, liep paar seconden stationair en viel weer uit.

Paar uur later heb ik de auto weer opgehaald met andere auto en sleepkabel. Hij wou toen helemaal niet meer starten. We hebben geprobeerd auto naar huis te brengen met sleepkabel. Ondertussen toch even geprobeerd of de auto toch niet aan wou slaan dit keer tijdens het slepen. In de derde versnelling en na paar 100 m ging de auto alsnog aan. Toen weer probleemloos naar verder gereden. Na dat de auto halfuurtje stil gestaan heeft weer gestart, auto ging aan maar bij het wegrijden (klein beetje gas nog maar) viel de auto direct weer uit en niet meer aan te krijgen. Auto weer aangesleept en na 200 meter in de versnelling liep de auto toch weer. Sindsdien thuis geen problemen meer gehad en al 5x gestart thuis zonder problemen....

Iemand enig idee in welke hoe ik dit moet zoeken?

Ter aanvulling op bovenstaande wat wellicht nog belangrijk kan zijn. Auto heeft recent nog nieuwe accu gekregen en ook de multiriem is vervangen incl nieuwe poulie en nieuwe spanrol.

Superlativ87

Geplaatst door Superlativ87 (0) , lid sinds 5 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford S-Max? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Superlativ87 (0), 5 maanden geleden

Ter aanvulling op bovenstaande wat wellicht nog belangrijk kan zijn. Auto heeft recent nog nieuwe accu gekregen en ook de multiriem is vervangen incl nieuwe poulie en nieuwe spanrol.

Heino4267 (285), 5 maanden geleden

Je hebt m.i. problemen met de brandstoftoevoer. Na alle nieuwe onderdelen zal een nieuwe brandstofpomp er ook nog wel af kunnen. Controleer dan ook of de pomp altijd spanning krijgt.

kaleido 1 (2285) PRO, 5 maanden geleden

Als hij niet wil aanslaan controleer dan eensbof je brandstofdruk hebt.
Worden je bougies nat of blijven ze droog.
En ik zou heel snel stoppen met al dst gesleep en hem zo aan de praat te krijgen kan voor grote schade zorgen.
Uitlezen geeft ook info.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford S-Max of stel zelf een nieuwe vraag.