Ford Cougar: starten...koud weer..knarsend geluid in het vooronder

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5L V6

Goedemorgen,

Het is de afgelopen paar dagen erg koud geweest en is menig auto hierdoor in de problemen geraakt. Ik ben er (waarschijnlijk) ook een van. Het volgende is het geval.

Als het erg koud is (zoals vorige week) hoor ik bij het starten een knarsen/schurend geluid in het vooronder ((niet eerder gehoord), ook niet vorige jaar met de hevige sneeuwval)...het is alleen bij de koude start van de motor. Het is slechts een heel kort geluid...auto start verder probleemloos.

Als ik op mijn werk aankom en ik de motor herstart (dus met warme motor), slaat deze zonder problemen aan...knarsend geluid blijft uit.

Ik zat in eerste instantie te denken aan:
- ijsvorming (zware vorst) omdat bij een warme start het geluid uitblijft;
- een kapotte lager in de startmotor of een van de poelies..als dat het geval zou zijn moet je het geluid blijven horen (toch?!!)...wat niet het geval is...
- oliepomp??

De motor loopt als een trein en zelfs beter dan toen ik haar twee jaar geleden kocht. Geen storingen, hick-ups of vreemde geluiden.Ik heb niet het idee dat het probleem aan de motor zelf ligt.

Maar he...ik ben een leek.

Met vriendelijke groet

Marcel Kunemund

kunemund

Geplaatst door kunemund (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Cougar? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kunemund (0), 12 jaar geleden

Probleem opgelost...startmotor kapot..wordt vervangen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Cougar of stel zelf een nieuwe vraag.