Ford C-Max 2014: start/stop schakeld zich zelf uit

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Benzine, Motorcode: M1DA, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 92

Beste forum leden mijn start/stop systeem staat standaard altijd aan Als ik mijn auto start dan schakeld hij deze uit en gaat het lampje OFF branden Nu moet ik wel melden dat ik een moterstoring heb gehad omdat de turboslang is losgekomen Deze zit nu weer vast en de storing zie ik niet meer Maar ik zie nu pas dat de START/STOP word uit gezet Zijn er forum leden hier die het misschien weten of al hebben mee gemaakt wat ik kan doen om dit op te lossen en of het kan dat dit de oorzaak kan zijn

Edewaele

Geplaatst door Edewaele (60) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford C-Max? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1680) PRO, 3 weken geleden

Zijn de foutcodes gereset met de juiste apparatuur , als er nog foutcodes in staan kunnen bepaalde systemen automatisch uitgeschakeld worden.

Edewaele (60), 3 weken geleden

Nee dat is nog niet gebeurt dat zou dus kunnen zoals ik al heb gemeld is de slang van de turbo en af gedrukt omdat de klem is gebroken En lk reeg ik de foutmelding in de display "moterstoring servive ?"
heb dan een nieuwe slang klem gemonteerd en heb dan geen melding meer gehad ik dacht nu is het wel goed maar nee dus eerst laten uitlezen /resetten dus misschien na een aantal goede starts dat de fout dan zou verdwijnen maar dat is niet waar en ik laat hier wel een bericht achter hoe het verloopt zeker al bedankt voor uw info

Heino4267 (225), 3 weken geleden

Het start/stop systeem schakelt alleen in als aan diverse voorwaarden is voldaan (buitentemperatuur, motortemperatuur, airco aan of uit, accu-conditie, accu-laadtoestand enz.).
De dealer weet precies aan welke voorwaarden moet zijn voldaan om het start/stop systeem te kunnen laten inschakelen.
De meest voorkomende oorzaak van het niet meer willen inschakelen van het start/stop system is een te zwak geworden accu.
De garage kan je op dit gebied verder helpen door systematisch kijken aan welke voorwaarde nu niet meer wordt voldaan om het systeem te laten inschakelen.

check

Beste antwoord, geplaatst door Edewaele (60), 3 weken geleden

Beste techneuten.
Ik heb gisteen een flink eind gereden en is het lammje OFF niet meer te zien.
Heb vanmorgen de auto gestart /deur dicht/ gordel om/ en het lamje OFF blijft uit
dus het systeem is in werking (de motertemp stond nu nog op koud )
dus de accu is goed op spanning en in orden
iedereen weer heel veel dank voor de info
mvrg e de waele

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford C-Max of stel zelf een nieuwe vraag.