Ford Mondeo: stationair draaien bij koude moter op benzine

Bouwjaar: 1995

Ik heb een ford mondeo van 1959. Er ligt een zetec motor 1,8 in
Hij draaid goed als hij warm is, maar koud loopt hij niet stationair op benzine. Hij draaid even en slaat dan gewoon af. Ik wacht dan even en kan dan gewoon starten waarna zich weer hetzelfde voor doet. Als hij warm is draaid hij wel goed op benzine.
Er zit ook een lpg instalatie in ( Geen G3)
Daar draaid hij wel mee stationair. Bij koude motor stokt hij ook enkele keren dit doet hij een keer of drie vier en dan niet meer. Op benzine zowel als op lpg.
Nu kom ik bij de lambda sonde. daar moet normaal gesproken de grijze draad aan de massa liggen, dan zou je toch als je op de pen van de grijze draad een meter zet en de andere kant van de meter op het huis van de lambda sonde zet een bepaalde waarde af moeten kunnen lezen. Maar dat gebeurd niet. Zou het kunnen zijn dat dit een teken is dat de lambda sonde defect is? Is het eigenlijk wel mogelijk om een lambda sonde door te meten?
Wie kan me hier bij helpen?

boekh506

Geplaatst door boekh506 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

goldtop (0), 18 jaar geleden

Tsja, Bij een mondeo uit "1959" mag je op den duur wel wat problemen verwachten...
No offence...



Sorry, maar ik vond het een grappig typfoutje.
Helaas kan ik je niet verder helpen.

Fred. (0), 18 jaar geleden

hoi theo zover ik weet moet je bij een golf 2 een spannings verschil van ong.1,5 tot 3 volt wisselent over de lambda sonde meten maar ik weet niet of dat ook geld voor de mondeo misschien heb je er wat aan verder als ik jouw storing zo doorleest lijkt mij erop dat de overschakeling van benzine naar l.p.g niet echt soepel verloopt want volgens mij start dat systeem van jou op benzine en naar een paar tellen gaat het over op gas automatisch maar hier lijkt het niet echt lekker te gaan misschien heb je er wat aan laat het anders ff checken bij een inbouw station...succes...gr.Fred.C

boekh506 (0), 18 jaar geleden

Hoi Fred.C
Ik heb geen spanning kunnen meten. maar ik heb intussen de stationair sproeier van de verdamper schoongemaakt en de electroden van de boegies op 0,7 gezet. Toto op heden heb ik geen backfire mee gehad. Maar het stationair draaien bij kuode moter op benzine is nog steeds niet goed. daar ben ik nog naar aan het zoeken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.