Ford Transit: stilvallen motor

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 dtci

af en toe valt de motor spontaan uit, als ik hem opnieuw start is alles weer in orde, totdat hij er geen zin meer in heeft.Voorgloei lampje begint wel te knipperen als de motor stilvalt.

Swellie

Geplaatst door Swellie (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Doktor (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik zou hem eerst maar eens laten uitlezen, dit kan verschillende oorzaken hebben.

Swellie (0), 17 jaar geleden

ik heb hem laten uitlezen en de storing is dat de nokkenas positie niet goed is , maar de motor loopt perfect....als hij niet stilvalt...is er iets bekend over de sensors van de nokkenas?

dirk2269 (0) PRO, 17 jaar geleden

hebben ze er geen nieuwe sensor in gezet

Doktor (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=Swellie]ik heb hem laten uitlezen en de storing is dat de nokkenas positie niet goed is , maar de motor loopt perfect....als hij niet stilvalt...is er iets bekend over de sensors van de nokkenas?[/quote]
het kan best dat er af en toe storing in de sensor/bedrading zit.
als de storing er niet is dan loopt hij goed ja.

je moet dan een nieuwe sensor plaatsen en in sommige gevallen ook een nieuwe stekker.
als de oude sensor zwart is moet je ook de stekker (laten) vervangen. (tsb 69/2003).

suc6

Swellie (0), 17 jaar geleden

alvast bedankt voor het snelle antwoorden ik zal morgen een nieuwe sensor halen, ik heb al een grijze stekker, dat geluk heb ik al. Eerst even zoeken hoe ik hem moet monteren , maar dat zal wel lukken.Ik zal nog even melden of het helpt.

Swellie (0), 17 jaar geleden

Zoals beloofd zou ik nog even reageren, en inderdaad ik heb een nieuwe sensor gemonteerd en voor € 20 euro heb ik weer een perfecte motor zonder problemen, nog een bedankt om te reageren !!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.