Ford Focus: stotteren en afslaan Focus 1.8 TDDI bj 2000

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8

Hallo,mijn vrouw komt net binnen ,was naar de kertsmarkt in Bremen.Dat was erg leuk alleen op de terug weg naar huis begon de Focus te stotteren en het controle lampje met de gloeispiraal begon te knipperen.Auto sloeg af, maar ze kon daarna gewoon weer starten en weer verder rijden.Daarna na +/_25km weer hetzelfde,iemand even een idee???

Het zou mij ook niet verbazen als het aan het gaspedaal ligt want daar hoef je maar tegen te blazen en hij reageert,of is dat normaal?Hij stottert nu nog af en toe zegt ze en dan beweegt de naald van de toerenteller ook een beetje mee?Zou dus denk ik een electrische storing zijn?


mvrgr Jeroen

sleen42

Geplaatst door sleen42 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Edje Raketje (0), 10 jaar geleden

Eerst laten uitlezen.
De kans dat het aan het gaspedaal ligt is wel vrij groot.

sleen42 (0), 10 jaar geleden

Hallo nogmaals,vandaag zelf met de auto weg geweest en hij houd soms in en vervolgens gaat het gloeilampje branden en loopt hij stationair.Even weer starten en hij doet het gewoon weer.Er zit geen enkele regelmaat in de storing soms om de paar km en soms 40/50km niks geen probleem.Het lijkt alsof de storing minder snel optreedt als je harder rijd(150 of meer) maar of dat zeker is weet ik ook niet.Nog geen gelegenheid gehad om uit te laten lezen, zal wel pas volgend jaar worden want tussen kerst en oud en nieuw gebeurd er hier in Duitsland weinig.Zou de storing ook op kunnen treden doordat het brandstoffilter dicht zit?Ik heb de auto net een paar weken en weet natuurlijk niet wanneer die voor het laatste vervangen is.Maar om nou gauw allerlei dingen te gaan vernieuwen is ook niet echt de oplossing denk ik.Misschien nog iemand een tip?

Jeroen

Hendrik4290 (0) PRO, 10 jaar geleden

Laat de brandstofpomp ook maar eens uitlezen, veel kans dat ze kapot aan het gaan is.

sleen42 (0), 10 jaar geleden

Ja had het wel kunnen zijn want die gaan heel vaak,helaas(of gelukkig)is die al gereviseerd,al wil dat natuurlijk niet zeggen dat hij niet weer kapot kan.

Jeroen

sleen42 (0), 10 jaar geleden

Zo,na een paar 1000km gereden te hebben doet de Focus het goed.Af en toe houd hij even in bij het accelereren dan hikt hij heel soms even maar voor de rest gaat het nu goed,afkloppen.Heb er voor de rest niets aan gedaan omdat ik zag hoe lekker makkelijk je bij het gaspedaal kunt komen.....
Als hij weer kuren krijgt dan vervang ik het pedaal misschien wel,maar dan moet het eerst lekker weer worden :-)


Jeroen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.