Ford Mondeo: Stotteren en onregelmatig lopen motor Ford Mondeo 95

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 16V

onze ford mondeo loopt al een tijd onregelmatig en stotterd. ik heb het gasklephuis, de disbobine , bougies, een slechte bougiekabel verwisseld maar het probleem is er nog steeds. hij verbruikt al geruime tijd koelvloeistof maar ik kan nergens een lek vinden. nu blijft ook de temperatuurmeter links hangen en is mij opgevallen dat er onder de laatste pot van de uitlaat altijd een natte plek ligt en er een klein gaatje in de laatste pot zit. waar kan dit aan liggen en kan dit verbant met elkaar hebben? ik heb zelf geen verstand van auto,s en dus zeer blij met elke hulp. wie van jullie autodokters kan mij helpen? alvast bedankt. groetjes jos.

jos56

Geplaatst door jos56 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Klinkt als een lekke koppakking.
Je kunt dit laten testen door iemand met een CO-snufffelaar. Apparaat test dan of er uitlaatgas in de koelvloeistof zit.
Anders kun je ook nog het koelsysteem laten afpersen. Dan moet je een lek kunnen vinden c.q. vaststellen als het de koppakking is.

jos56 (0), 12 jaar geleden

Is kapotte koppakking dus ook oorzaak van onregelmatig lopen van de motor en hevig stotteren en niet vol gas kunnen geven?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.