Ford Fiesta: Stuurhuis fiesta '96

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1250

Goeden dag. Mijn vriendin heeft een ford fiesta van 96 zonder stuurbekrachtiging.Bij de APK werd vermeld: droogte scheurtjes afdekdoezen stuurhuis, niet doorgescheurd. Ik ben gaan sleutelen, lange zijde was 100%, korte zijde was wat vettig. Deze hoes er afgehaald, schoongemaakt en deze was ook nog in prima staat, van droogte scheurjes was geen sprake. Op een van de ribbels zat een klein deukje, daar is iets tegen aangekomen waardoor hij niet helemaal meer dicht was. Mijn vraag is, hoe wordt het stuurhuis gesmeerd? Hij draaid ontzettend zwaar, waar kan dat aan liggen? (nieuwe banden op druk) Hoe vul het stuurhuis bij, en met wat. Met vriendelijke groet, Henk van der Zwart

Healb

Geplaatst door Healb (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Er valt niets aan bij te vullen. De overbrengingen worden/zijn gesmeerd met vet.
En het is maar wat je " ontzettend zwaar " noemt.
De mensen zijn allemaal verwend door de hedendaagse stuurbekrachtigingen en niet meer gewoon om eens ouderwets aan het stuur te draaien.....

Healb (0), 12 jaar geleden

Welk vet ? Deze fiest stuurt zwaar, echt zwaar, ik heb een daihatsu van 33 jaar oud welke 10 maal lichter stuurt. Mijn vriendin heeft fibromyalgie en dan valt het echt niet mee voor haar om met deze fiesta te sturen, wie heeft raad waar ik moet zoeken?

Healb (0), 12 jaar geleden

Heeft niemand enig idee om mijn probleem op te lossen?

P. Kelder (0) PRO, 12 jaar geleden

Henk

Indien je van mening bent dat het stuurhuis abnormaal zwaar stuurt, zal het een ander stuurhuis worden.

Gr. paul

Healb (0), 12 jaar geleden

Ik heb nooit gezegd dat het stuurhuis zwaar stuurt maar dat het stuur heel erg zwaar draait. Ben nu zelf maar gaan zoeken en na onderzoek bleek dat de kruiskoppeling heel erg vast zat en heel moeilijk draaide, heb het toen gesmeerd en het probleem was over.

P. Kelder (0) PRO, 12 jaar geleden

Mooi dat het is opgelost, dank voor de feedback

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.