Ford FOCUS 2006: Temperatuur motor te laag

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 82

De motor van mijn Focus wordt niet warm. Ook de kachel geeft geen warme lucht, alleen een beetje lauw. De temperatuur-meter op het dashboard loopt pas na lange tijd ietsje op maar komt niet eens tot het eerste streepje.
Dus een logische stap leek mij om de thermostaat te vervangen. Aldus gedaan: Thermostaathuis vervangen door een compleet nieuwe. Maar helaas heeft dit niet het gewenste resultaat gehad. Nog steeds komt de motor niet op temperatuur. Heb ik iets over het hoofd gezien ? Kan de oorzaak van het probleem ergens ander liggen ?

Joop Purmerend

Geplaatst door Joop Purmerend (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Joop Purmerend (0), 4 jaar geleden

Aanvulling: Focus 1.6; 115 PK; Benzine

Robbie Jensema (0) PRO, 4 jaar geleden

Wordt je radiateur en de radiateur slangen wel warm? Zoja, dan is thermostaat niet de booosdoener maar je temperatuur zender die de waarde niet goed doorgeeft (komt vaker voor) en de kachelkraan die niet goed opent of in het uiterste geval je kachelradiator die misschien verstopt zit.

Joop Purmerend (0), 4 jaar geleden

Robbie, bedankt voor de reactie
Ja, radiateur en slangen worden warm. Hele koelsysteem lijkt vanaf de start mee te doen.
Waar zit de temperatuurzender ?

Problemcar Hulplijn (0) PRO, 4 jaar geleden

Beste topicstarter, fijn dat u gebruik heeft gemaakt van ons forum. Heeft u de oplossing inmiddels gevonden? Dan stellen we het op prijs als u dit terugkoppelt in dit topic.

Mvg,
De Problemcar Hulplijn

Joop Purmerend (0), 4 jaar geleden

Nog geen oplossing gevonden. Soms werkt de thermostaat een tijd goed, maar soms blijft de motor koud. Zit nu in Oostenrijk en na een lange rit over de Duitse autobahn is het weer mis. Ik wil de temperatuur sensor vervangen. Weet iemand waar die zit?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.