Ford Transit: temperatuurmeter gaat omhoog

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: dici

hallo jongens ik heb een heel raar probleem en weet niet goed waar ik moet beginnen luister maar
temperatuurmeter gaat ineens omhoog in het rood als je harder rijdt dan 120km zogauw als je dit bereikt gaat hij omhoog als dan weer snelheid minderd zakt hij weer naar normaal dit oet hij iedere keer ,ik heb hem opgekrikt en hem een snelheid laten maken van 120 km dan gebeurd er niets ,nu heb ik thermostaat verwijderd en stopt de motor spontaan onder het rijden temp.meter vliegt omhoog in rood en heb t idee dat het electrische is net als of het manegment hem in nood loop gooit dit omdat de temp. te hoog is waterpomp is vervangen vloeistof blijft aanpeil
ik heb geen idee

mvg hans

HANSV.

Geplaatst door HANSV. (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Doktor (0) PRO, 16 jaar geleden

als de computer te hoge temp. waarneemt dan zal inderdaad het vermogen wegzakken en later zal hij uit gaan, dit voor bescherming van de motor en het werkt goed, al vaker mensen binnen gehad met de klacht dat er geen vermogen meer is en vaak blijkt er een probleem in het koelsysteem en hebben de berijders de meter niet omhoog zien gaan (en de meter werkt dan wel goed, zelf geconstateerd, alleen zien ze hiet niet)

maar wordt de motor ook echt te heet of geeft de sensor verkeerd aan?
de sensor is een cilinderkoptemp.sensor die niet in het water zit maar met de punt tegen de kop aanzit, als deze om wat voor reden losgemaakt is dan moet je hem vervangen omdat er anders geen goed contact meer is met de kop.

is het een 2.0l voorwielaandrijving of 2,4 achterwielaandrijving.?
hij zit bij beide op dezelfde plek(in de achterkant van de kop), alleen kan je er bij een achterwielaandrijving niet bij zonder de paravant en inlaatspruitstuk weg te halen.

suc6

HANSV. (0) PRO, 16 jaar geleden

doktor bedankt voor de uitleg ik ben vandaa nogal in de weer geweest en uiteindelijk blijkt de stuurbekrachtigingspomp defect aandrijfasje ronden neemt de waterpomp nog maar een beetje mee alles vervangen en probleem is opgelost bedankt voor je mee denken

mvg hans

Doktor (0) PRO, 16 jaar geleden

dat komt inderdaad meer voor bij de 2.0l duratorq diesels, ook in de mondeo's.

HANSV. (0) PRO, 16 jaar geleden

wel lastig te vinden als je het nooi eerder mee hebt gemaakt sterker nog hij begon gister met alleen boven de 130km temp.omhoog en er onder niets en vandaag stopt hij er mee en gaat de temp al omhoog in zijn 2e versnelling pomp had ik 3mnd geleden vervangen dus ik dacht radiateur dicht thermostaat eruit gehaald en toen was het nog eerder dat hij warm liep toen bleefde pomp over en kwam bij die andere pomp uit bij ford vervangen ze ze altijd allebei

mvg hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.