Ford Transit: vermogen van ford transit 1993 benzine

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1000s

hallo, de bus van mijn zwager heeft een raar probleem. hij rijdt tot een km of 60 normaal en als je dan gas geeft begint hij enorm te stinken en komt ie niet op gang. ook lijkt het erop dat er lucht geblazen of gezogen wordt, zo'n geluid maakt het.op aanraden van de wegenwacht is de katalysator al vernieuwd (hele dure grap trouwens)
maar dat hielp niet.de compressie is gemeten en die was goed, de koppaking is in orde en verder weet ik het ook niet meer...oja het is een automaat...iemand enig idee voordat we weer naar de garage gaan om een hoop geld uit te geven en niets opschieten?

van.reijsen

Geplaatst door van.reijsen (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Doktor (0) PRO, 16 jaar geleden

Misschien zit de uitlaat wel verstopt, ik zou hem eens iets losmaken vlak na de katalysator en dan gaan rijden om te kijken wat er dan gebeurd.

Heb je de katalysator zelf vervangen of ben je met de klacht naar een garage gegaan??

van.reijsen (0), 16 jaar geleden

uitlaat is los geweest,geen verbetering, en de katalysator is bij de fordgarage vervangen. ook is er een luchtinlaatklep vervangen die het lucht\brandstof verhouding regelt (of zoiets) en dat helpt ook niet ......help....
we zijn een beetje ten einde raad , want de bus wordt veel gebruikt om mijn neefje , die in een electrische rolstoel zit te vervoeren...en dat gaat nu dus niet meer.... dus als iemand een idee heeft wat het kan zijn....laat het effe weten.

Hans vK (0), 16 jaar geleden

Alle slangen goed nalopen op los zitten of scheuren.

van.reijsen (0), 16 jaar geleden

ja volgens ons zitten de slangen allemaal goed.
het vreemde is dat de bus goed optrekt en rijdt tot ongeveer 60 kmph ... moet ik niet eerder aan een transmissieprobleem gaan denken vraag ik me af?ik weet niet of een deel gebied van een automaat ook kapot kan zijn, dat ie bijvoorbeeld de 4e trap niet pakt of zo....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.