Ford Ka: Tijdens een testrit ford ka mankementen tegengekomen(accu?)

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Hallo,

Gisteren heb ik samen met mijn vriendin een proefrit gemaakt in haar toekomstige auto (?) Dit was een Ford Ka 1.3 uit 1999, schijnt geimporteerd te zijn uit Duitsland.

De auto startte prima, maar na nog geen 500 m verder gingen de ruitenwissers al moeizaam.
De auto reed verder ook prima, vervolgens zou ik er een stukje in rijden. Eerst auto uit, kijken of hij ook goed start als ie warm is, hij startte vervolgens pas na vijf keer proberen. Goed en wel weer op weg, werd de dashboard verlichting steeds zwakker, gewone verlichting steeds zwakker, ruitenwissers deden het amper. Ook werd het heel warm in de auto ondanks dat de temperatuurknop op koud stond. Daarna ging ook het temperatuurlampje branden en vervolgens hield de ka er mee op. Autohandelaar gebeld, deze heeft ons terug gesleept.

Volgens hem was het de accu die al deze problemen heeft veroorzaakt hij zou deze vervangen en dan konden we een nieuwe proefrit komen maken.

Mijn vriendin wil een betrouwbare auto.

Kan iemand mij vertellen of al deze dingen aan de accu kunnen liggen? En is het nog een betrouwbare auto te noemen. Persoonlijk vind ik het vreemd dat een auto ermee ophoud als de accu 'dood' is/gaat, als de motor toch eenmaal loopt, loopt ie toch op benzine?

Wat mij trouwens ook opviel is dat het airbag lampje brandde, kan dit ook te maken hebben met de accu?

Als iemand ons hierbij kan helpen, heel erg bedankt.

Basco

1basco

Geplaatst door 1basco (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

primera p11 (0), 17 jaar geleden

Lekker laten staan, geen hand vol maar een land vol.

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

De motor loopt niet alleen op benzine maar heeft daar ook stroom bij nodig. Dat komt normaal gesproken tijdens het rijden van de dynamo maar bij deze blijkbaar niet........En op de accu alleen gaat het niet zo heel lang goed als je veel energie vraagt voor je wissers, verlichting, benzinepomp, starten, enz, enz. Dan is die gauw leeg. Lijkt me dus een defecte dynamo. Kan toeval zijn maar wel 'n seintje om de ogen los te hebben........

Gr.

primera p11 (0), 17 jaar geleden

Als die autohandelaar je zo een proefrit laat maken zegt mij dat genoeg over de instelling van deze handelaar.
Geen woorden meer aan vuil maken, maar een andere ford ka zoeken.
Gewoon eentje waar je wel fatsoenlijk mee kunt rijden.

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

Gewoon een andere zoeken en deze handelaar overslaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.