Ford Transit: tikkend geluid in motor en vermogen verlies

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 ditd ic 16v

Hallo,

Starte paar dagen geleden mijn ford transit en klonk bij gas geven rauwer geluid en er zat een tik in de motor. Verder is de trekkracht flink afgenomen en wilt hij niet harder rijden als 110/120. (normaal 140/150). Ook als ik hem in een versnelling zet koppeling intrap blijft de toerenteller hangen op 3,1 en gaat hij niet verder. In zijn vrij loopt hij wel door.

Bus heeft 125.000 gelopen.

Wie weet wat het kan zijn, we hebben boven kant al open en kleppen zijn goed zo ver we kunnen zien. Carterpan ook los, omdat het gesplit blok is kunnen we niet goed bij de lagers komen. Dan moet het heleblok eruit toch?


alvast bedankt voor jullie reactie's

frankekker

Geplaatst door frankekker (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Postie (0) PRO, 14 jaar geleden

Als het echt een nagelend geluid is ], net als een te vroege inspuiting kan de timingsolenoide van de inspuitpomp defect zijn. Dan zit er ook een storingcode in.
Heb je hem ook uit laten lezen?

Maar als het een echt metaal tikkend geluid is kan het wat anders zijn, de distributie ketting die versprongen is misschien...

frankekker (0), 14 jaar geleden

ja is meer metaal tikkend, bedankt alvast voor de tip, donderdag gaan we er mee verder. Bekijken we meteen de ketting. Nee we hebben niet laten uitlezen, aangezien we dachten het klepstotters of lager zou zijn. Waar we nu in twijfel zijn.

Nog meer mensen ideen wat het kan zijn?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.