Ford Focus: Turbodruk Tdci?

Bouwjaar: 2002

Hoi,
Heeft iemand soms al problemen ondervonden met focus Tdci 115 PK waar de turbodruk pas afslaat bij 1.5 bar. Volgens mij is dit het dubbel van wat hij eigenlijk mag hebben.
Heb reeds turboklep en luchtmassameter uitgestest maar dat is het niet.Het stangetje op de turbo gaat vlot op en neer. Naar mijn mening zou het de turbo zelf zijn die vastzit. Vermits deze een variable schoepen turbo is kunnen de schoepen vastzitten door verontreiniging of niet soms? Klant is een rustige rijder.
heeft hier iemand al ervaring mee.

moggy

Geplaatst door moggy (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

yoshi (0) PRO, 18 jaar geleden

Een overdruk van 1.5b is teveel. Die mag maximum zo'n 1.2 à 1.3 b zijn. Bij mij in de werkplaats staat ook een focus tdci met hetzelfde probleem. De turbo is nu bij een bedrijf die ze kan herstellen. De schoepen komen inderdaad vast te zitten door verontreiniging. Schijnt vaker voor te komen.

kawa16166 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ga maar eens vragen bij de VW dealer of dit vaak voorkomt, vaak zijn dit auto's die langer hebben stilgestaan of van bestuurders die geen gas durven te geven

moggy (0) PRO, 18 jaar geleden

Hey collega's,

Bedankt voor jullie antwoorden. ik had al zo'n vermoeden maar jullie geven de bevestiging.
Nu gaat de turbo eruit en we gaan hem zelf herstellen, is niet zo moeilijk. Zoals kawa1 zegt bij vw komt dit zeer vaak voor.
Nogmaals bedankt voor de moeite, doe zo voort
Groetjes

Siem Bijman (165) PRO, 18 jaar geleden

Je kunt hem heel goed reinigen zonder demontage!!! Hebben dit vorige week ondervonden doordat we een Passat TDI met variabele schoepen binnenkregen die bij fel optrekken in noodloop ging.Wij hebben daar met een speciale spuitbus van ABCON een perfect resultaat meegehad.En dat in 10 minuten tijd.

moggy (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoi,
Wie levert dat flesje?

Siem Bijman (165) PRO, 18 jaar geleden

Heb een proefpakketje gehad om uit te testen.Als ik meer weet laat ik het je weten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.