Ford Galaxy: Type Galaxy (bj omstreeks 2003) problemen gevraagd ivm aankoop G

Bouwjaar: 2003

Ik ben van plan om een Galaxy te gaan kopen. Het is mij nog niet duidelijk of ik een Benzine, Diesel of LPG wil. Ik verwacht ca 20000 km per jaar te gaan rijden. Nu is mijn vraag of er specifieke dingen zijn waarop ik moet letten. Zo weet ik (uit ervaring inmiddels) dat een opel Astra F met een dieselmotor ongeveer na 200000km standaard in de soep gereden word. Ook gaat standaard een brandstofpomp van een diesel Astra G na die km stand ongeveer stuk. En het is beter om een Astra diesel 2.0 te kopen ipv een 1.7 omdat die laatste een distributieriem heeft. De 2 liter een ketting. Dat soort dingen zou ik graag van de Galaxy willen weten. Wat kun je verwachten en wat moet je wel/niet doen.

Ik twijfel tussen een Galaxy en een Espace. Daarvan weet ik dat je geen lichte motor moet doen omdat die dat eigenlijk niet aan kan. Dus graag jullie advies en ervaringen.

sretlow

Geplaatst door sretlow (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Galaxy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

captian (0), 15 jaar geleden

Ik heb zelf een 2.3 aut , een prima combinatie ook voor zware caravans e.d verbruik 1 op 9 tot 1 op 11.
heeft een distibutie ketting,geen problemen.motorisch goed.
Mechanisch; koppel stangen stabilisatorstang, stuurkogels,gordels slijten,
Zwak; electro... relai s brandstof,remschakelaar, sensor abs, "'roltong'' airbag achter stuur,bedrading achterklep,luidsprekerdeksels,ruitenwisserasjes vastzitten, dit alles van 134000 tot 228000 km gehad.
Verder zijn het fijne autos
Een Renault geeft meer problemen denk ik.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.