Ford KA 2003: uitval dimlicht, aanjager en electrische ramen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: A9B, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 51

Goededag,
Van de week was alles nog goed en van het ene moment op het andere doet mijn dim en grootlicht het niet meer, , stadslicht wel. Electrische ramen kunnen niet meer open ende aanjager van de kapotte kachel staat ook stil. Richtingaanwijzer links werkt wel , rechts ging soms heel snel en dan weer normale snelheid maar geeft uiteindelijk dus ook geen licht. De dagteller springt steeds op 0 nadat de motor uit is gezet. Ik hoor een tikkend geluid met een vast interval . Qua geluid vrij laag .
De rest zoals achterruitverwarming ed heb ik nog niet eens getest, De radio doet het wel , ruitenwissers weet ik niet. Maar de accu geeft 12v aan en bij draaiende motir 14v al gaat de startmotor moeilijk rond.

Ik ben eerlijk gezegd bang dat het einde verhaal is of geeft iemand mij hoop

gr Albert

AppieW

Geplaatst door AppieW (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Theo Sparenburg (5), 4 jaar geleden

Ik zou eerst maar eens de accu onder belasting laten testen. Mocht die nog goed zijn dan even de massakabelverbindingen van de accu (laten) testen.

vr.gr. Theo

kaleido 1 (1445) PRO, 4 jaar geleden

Inderdaad zoals Theo ook aangeeft , accu controleren en verder alle plus en min verbindingen , ik vermoed of te weinig spanning of een slechte verbinding , kabels nalopen en controleren.

AppieW (0), 4 jaar geleden

Dank jullie wel. Alle plus en min verbindingen , hoeveel heb je er wel niet. De massa kabel is wellicht een boosdoener. Is het nog slim de een voor de ander te checken of maakt dat niet uit. Elke tip kan ik wel gebruiken,
Nogmaals dank

Theo Sparenburg (5), 4 jaar geleden

Je kan eenvoudig een startkabel verbinden met de min-pool van de accu en een blank deel op de motor of op de carrosserie. zodat je een wellicht slechte min omzeilt. Als dit niet helpt echt even je accu laten testen. Kan je natuurlijk ook eerst even laten doen. Kost meestal niets.

vr.gr. Theo

AppieW (0), 4 jaar geleden

Hi Theo, kreeg je bericht binnen toen ik met de auto bezig was, Het moioie is dat zodra je bezig bent de buurmannen even komen kijken. We hebben de accu getest. Die is goed. Kan wat accuzuur bij maar ook op accu zelf geeft hij groen aan. . Ik heb geprobeerd wat je voorstelde .Maar helaas geen resultaat. Nu blijkt ook dat mijn remlichten niet functioneren. Wel werken mijn knipperlichten , radio , ruitenwisser ,stadsverlichting. en dashbord van de auto
Niet werken, dim-en grootlicht, Remlicht,, electrische ramen, aanjager .

Theo Sparenburg (5), 4 jaar geleden

Toch even accu laten testen om die uit te kunnen sluiten. Groene lichtje op de accu zegt niet zoveel. Lijkt er op dat met name de grote verbruikers niet werken. Ik neem aan dat je alle zekeringen hebt gecontroleerd (wel met een ohmmeter). Soms zit er ergens in de buurt van de accu ook naar 1 of meerdere (zware) hoofdzekeringen.

vr.gr. Theo

AppieW (0), 4 jaar geleden

Dus al is de accu "groen' , geeft hij de juiste voltage aan ook bij draaiende motor, dan nog kan de accu niet goed zijn,, whoww dat had ik niet verwacht,, Dus alleen een nieuwe accu kan uitsluitsel geven, of het de accu betreft,(is idd het uitsluiten van welk onverwacht toeval dan ook mbt de accu).
Mag het ook een accu van een andere auto zijn voordat ik een nieuwe koop die ik misschien niet nodig heb

Theo Sparenburg (5), 4 jaar geleden

Een accu heeft een beperkte levensduur. (je zegt niet hoe oud de accu is maar als je hem kan bijvullen moet hij toch wel een aantal jaren oud zijn omdat de meer recente accu's niet zijn bij te vullen).De capaciteit gaat langzaam achteruit. Voltage zegt niet zoveel. Bij draaiende motor meet je niet het voltage van de accu maar het voltage dat de dynamo levert. Niet met een andere accu gaan rommelen maar gewoon even je accu laten testen. Meten is weten, maar wel met de juiste apparatuur en kennis. Een bandenboer en accuboer testen meestal de accu onder belasting gratis. Veel universeel garages en dealers doen dit ook meestal gratis. Als je de problemen wil oplossen zonder onnodig dingen te vervangen moet je beginnen bij het begin en dat is in dit geval de accu. Zo kan je steeds een stapje verdergaan om het probleem op te lossen.

vr.gr. Theo


vr.gr. Theo

AppieW (0), 4 jaar geleden

Zo we ziijn weer een beetje verder. Sommige zekertingen gaven geen stroom echter zekering was heel.
Toen kwam ik uit op de 2 blokjes in motorcompartiment rechtboven. . Ik heb de fotos bijgesloten.
Als dit niet goed is bestaat er dan nog een kans dat het hier niet aan ligt?

Theo Sparenburg (5), 4 jaar geleden

In het groene blokje zat waarschijnlijk een relais. In je boekje staat wel waar dit relais voor dient.. OP het relais moeten de volgende nummers staan
86 = ingang stuurstroom
85 uitgang stuurstroom
30 ingang hoofdstroom
87 uitgang hoofdstroom

vr.gr. Theo

AppieW (0), 4 jaar geleden

Theo, het laaste deel van de mail is voor jou
Gisteren bij de garage bijna 2 uur bezig geweest, de specialist op electra gebied was er niet maar kon mij wel telefonisch begeleiden. Helaas geen resultaat en of we ooit te weten komen wat het is geweest durf ik niet te zeggen want er stond daar een Fiat Punto en ik heb de Ka laten staan de Punto meegenomen. Vandaag 250 km ermee gereden en ik moet eerlijk zeggen ik was zeer positief verrast en ik ken Fiat wel (heb er 4 gereden in de jaren 80 en 90)
Ik was dus vanavond ter ere van 21e verjaardag van mijn dochter een hapje eten met haar (dus de noodzaak hielp ook mee de Ka te laten staan) en ik had haar van de week al verteld dat ik problemen had met de auto. Stuurde ook een link naar dit onderwerp naar haar en vanavond toen we gezellig zaten te babbelen zei ze: Start quote: "Die Theo is wel een super aardige man Hij probeert je echt te helpen en steekt er tijd in zonder dat hij er iets voor krijgt. Gelukkig bestaan er nog zulke onbaatzuchtige mensen op deze wereld. Echt goed van hem " einde quote . En ja Theo ze heeft gelijk.. mooi dat ze het dacht nog mooier dat ze het zei. Dus dank je wel voor alle tijd en moeite.
gr Albert

Theo Sparenburg (5), 4 jaar geleden

Graag gedaan. Jammer dat het niet gelukt is. Veel plezier met de fiat.


vr.gr. (ook aan je dochter)

Theo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.