Ford mondeo 1.8tcdi: vacuum van rembekrachtiger....

Bouwjaar: 1999

Hallo,

Mijn vraag is de volgende:
Als de motor een tijdje stil heeft gestaan is het vacuum uit de rembekrachtiger weg gelekt, dit is te merken doordat de rempedaal dan moeilijk (zwaar) is in te trappen, is dit normaal??

De bediening van de uitblaasopeningen in het interieur werkt dan trouwens nog wel, en dat vind ik raar... (misschien dat het vacuum weglekt ná die klep die op de bekrachitger zit ofzo?!?)

Overigens als de motor draait is er volop vacuum voor de bekrachtiging aanwezig....

groeten, Bob.

bob1976

Geplaatst door bob1976 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Het is vrij normaal dat je vacuum verdwijnt als je motor uit is. Je kan dit testen door met de motor uit een paar keer te pompen, dan het pedaal intrappen en zo de motor starten, het pedaal moet dan een stukje zakken.

JanvC (0), 18 jaar geleden

Heb ooit hetzelfde gehad (andere auto maar dat boeit niet). Bleek een ietwat poreuze remslang te zijn waardoor het remsysteem bij stilstand heel langzaam van druk afkwam => dat zou de slang zijn die naar of van je remcilinder afkomt. De slang is vervangen en het probleem was weg.

bob1976 (0), 18 jaar geleden

Hoi Sytze,

als ik dat doe, dan is er na het starten direct weer vacuum (en inderdaad gaat dan de pedaal wat verder naar beneden) dus er is niet echt iets compleet lek ofzo... Waarschijnlijk is er dus niks aan de hand... ik dacht alleen dat ik vroeger (nadat de auto een nacht had stil gestaan) nog een paar keer op de rem kon trappen (met de motor uit) voordat al het vacuum weg was... maar misschien vergis ik me wel hoor ;-)

@Jan, ik zal die slang ook nog ff bekijken, maar volgens mij zit er bij m'n mondeo een soort terugslagklep, die er (als het goed is) voor moet zorgen dat als het in die drukdoos van de rembekrachtiger eenmaal vacuum is, dat het dat dan blijft..... dus dan zou de poreuze slang niet meer van invloed moeten zijn, maar wie weet is het in de praktijk niet helemaal volledig lucht dicht enzo...

gr, Bob.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.