Ford scorpio 2.5 TD: ventilator

Bouwjaar: 1996

De ventilator van mijn scorpio werkt alleen nog in de hoogste van de drie standen. Kan iemand mij zeggen wat hiervan de oorzaak kan zijn?
MVG
Arjan

Arjan589

Geplaatst door Arjan589 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Scorpio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Niels8175 (0) PRO, 19 jaar geleden

voorschakelweerstand is waarschijnlijk defect....

die vervangen,en dan moet het goed zijn.

niels

Arjan589 (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor de tip.Ik had er al naar gekeken maar nog niet doorgemeten. Uiterlijk is er niets aan de voorschakelweerstanden en diode te zien maar ik zal het doormeten en dan kijken of het werkt.
Arjan

rvesch (0) PRO, 19 jaar geleden

Thermo-zekering kapot?

Arjan589 (0), 19 jaar geleden

Is de thermozekering(weerstand?) dat zwarte weerstandje met witte band dat dwars over het voorschakelweerstand blokje is gemonteerd?
Weet je ook welke waarde het heeft zodat ik er een kan kopen om het te vervangen?

rvesch (0) PRO, 19 jaar geleden

Weet niet precies hoe het er bij jou uitziet, maar de thermozekering is een beveiliging voor het te heet worden van de weerstanden. (gebruikt voor lage snelheden)(brandgevaar). Bij oudere modellen scorpio's worden spiralen als weerstand gebruikt, en een thermozekering in de vorm van een rond cilindertje.(Ongeveer 4mm doorsnee en 12 mm lang; aan een zijde spits, en aan beide zijden komt de aansluitdraad eruit) Er zijn echter ook thermozekeringen in de vorm van een blokje.
Als b.v. de aanjagermotor blijft hangen (gebeurd meestal in de laagste stand) dan wordt de desbetreffende weerstand te heet, waardoor de thermozekering stuk gaat. Ik heb hem bij mij eens vervangen, maar ik weet niet meer wat de waarde ervan was. (is bij jou waarschijnlijk toch een andere waarde) Misschien dat je de waarde nog af kan lezen.

ps waarschijnlijk heb je 4 standen (op de 0 stand draait de ventilator heel zacht, als je de de schuif voor de "ventilatieplaatskeuze" (raam; midden; voeten) niet geheel naar beneden hebt staan)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Scorpio of stel zelf een nieuwe vraag.