Ford transit 2.5 d: verbruik

Bouwjaar: 1997

Problem bij de transit 2.5 d is dat hij erg veel is gaan gebruiken 1 op 5 bij normaal gebruik. Dit is hij gaan doen nadat hij spontaan is afgeslagen. Na 5minuten kon er weer gewoon gestart worden en loopt hij storings vrij , alleen dat verbruik is fors toegenomen. de pomp wordt elect. aangestuurd.Iemand een idee ? ( onderhoud is 100% filters riem e.d alles op tijd)

jtm

Geplaatst door jtm (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Misschien dat uitlezen een antwoord bied.

Willem

ruudvanmaarseveen (0) PRO, 18 jaar geleden

is er geen uitwendige lekkage aanwezig??
mogelijk een "pissende verstuiver"waar door er continu brandstof in de motor loopt, maar zou dan ook onregelmatiger moeten lopen en erg roken..

jtm (0) PRO, 18 jaar geleden

Nee uitwendige lekkage heeft hij niet ,evemin als roken en onregelmatig lopen. Hij loopt gewoon goed , alle filters zijn nieuw, olie ververst enz. uit lezen heb ik laten doen bij de dealer , niks te zien aan sensors, tijdstip en vermogen.Roettest geeft een waarde van 1.75 gemiddeld bij vollast.De kostbare diesel blijft met bakken te gelijk verdwijnen, zoals gezegd 1 op 5 bij gewoon rustig rijden.Dus ik weet het echt niet.

Postie (0) PRO, 18 jaar geleden

Stijgt je oliepeil niet?
Misschien is het membraam van je opvoerpomp wel lek

126 (0) PRO, 18 jaar geleden

het zit in de brasndstof pomp .laat deze maar testen

jtm (0) PRO, 18 jaar geleden

Inderdaad henk.. nu enkele dagen en vele euro"s verder (nieuwe pomp) is het euvel opgelost.Pomp gaf constand te veel diesel af zonder de loop van de motor merkbaar te beinvloeden, raar maar waar.

126 (0) PRO, 18 jaar geleden

ben blij dat je probleem opgelost is.ik word zelf ook graag geholpen dat is volgens mij ook de bedoeling van deze site.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.