Ford Transit: Verlies motorvermogen (2.0 tdci)

Bouwjaar: 2003

Wagen is voor een stoplicht afgeslagen daarna snel opnieuw gestart en sindsdien heeft hij in de lage toeren geen trekkracht meer, op het diagnose systeem van ford is niks te zien alles werkt prima.Is er een manier om de computer te resetten of zo?

Swellie

Geplaatst door Swellie (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

tinus11482 (0) PRO, 19 jaar geleden

heb je wel turbo-druk?

rene9519 (0) PRO, 19 jaar geleden

egr klep

Swellie (0), 19 jaar geleden

turbo druk is aanwezig,egr klep zou in orde zijn (volgens ford garage)nu blijkt het ook dat hij erg rookt (zwart) zou het kunnen zijn dat het inspuitmoment veranderd zonder dat de computer een storing meld?

Niels8175 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik blijf ook bij de EGR klep,dat deze los blijft staan.
Deze moet je even visueel controleren,en niet mbv datalogger.

Heb ik al een paar keer gehad,dat deze los blijft staan.


Niels

Swellie (0), 19 jaar geleden

ik mzal het controleren , alvast bedankt voor alle moeite, en ik zal laten horen wat het is geweest

Swellie (0), 18 jaar geleden

Nou na 2 weken heb ik de auto terug, en 600 euro lichter en de oplossing is we adviseren u de turbo te laten vernieuwen nog eens even 1300 euro ...dacht het niet , kan iemand mij zeggen hoe ik de egr klep op een eenvoudige manier kan controleren, want ik vertrouw het zaakje niet helemaal..

Simon10906 (0) PRO, 18 jaar geleden

Om te kijken of hij niet mechanisch lekt, aan de inlaatkant, zou druk erop zetten natuurlijk het beste zijn. Als dat wat problematisch is kun je hem demonteren en vloeistof (wasbenzine) op de zitting leggen. Het mag uiteraard niet ongehinderd naar de ander kant lopen.
Door de EGR klep af te stoppen (voor diagnose) kun je natuurlijk ook redelijk vlot vaststellen of het iets met je probleem te maken heeft. Dan zou de motor immers weer goed moeten trekken.
Je zou met een vermogentest meer uit kunnen sluiten omdat harde cijfers wat meer houvast geven in je zoektocht.

Even een heel andere richting: afgeslagen voor een stoplicht..... lag daar soms een heel diepe plas? (geen grapje) Denk aan waterslag...

Swellie (0), 18 jaar geleden

alvast bedankt voor de tip ik ga er dit weekend aan werken,nee en er lag overigens geen plas dit was gewoon een domme actie van mezelf met het optrekken van de auto , gewoon te snel willen zijn, maar daarna zijn de problemen gekomen, maar ik ga er dit weekend eens mee spelen. nog eens bedankt voor de snelle reactie

Swellie (0), 18 jaar geleden

gellof het of niet , maar na enkele hondeden euro's later, zei iemand mij dat ik de accu moest vernieuwen, het komt wel eens voor dat er te weinig spanning is en dat de computer dan op een noodprogramma zou lopen, ik dacht dat is onzin , maar ja na zo wat aales geprobeert te hebben heb ik er nu al enkele weken een nieuwe accu in zitten en geen problemen meer , raar maar waar.....ik ben echt verslagen maar wel weer gelukkig!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.