Ford Courier: Vervangen gloeibougies

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8

Mijn auto start slecht en bij de garage hebben ze aangegeven dat 3 van de 4 gloeibougies kapot zijn. Kosten voor reparatie (vervangen 4 gloeibougies) € 250,-! Een hoop geld, zeker voor een auto van meer dan 10 jaar oud.

Heb Ford dealer gebeld en 4 gloeibougies kosten mij € 54,-. Hoe moeilijk/makkelijk is het om zelf de gloeibougies te vervangen? Heb ik nog speciaal gereedschap nodig?

Gr. Jan

J.Schutte

Geplaatst door J.Schutte (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Courier? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

126 (0) PRO, 16 jaar geleden

als het eendergelijke oude auto is alleen vervangen wat stuk is dus zijn er 2 stuk dan 2. maar breek ze ingods naam niet af want je krijgt een hekel aan je eigen. en vergeet niet er komt altijd nog retour leiding bij etc. als je het wel kan betalen dan kun je als leek het beter uit besteden. ik kan uw handig heid niet inschatten natuurlijk

J.Schutte (0), 16 jaar geleden

Ok duidelijk verhaal, gewoon erg voorzichtig zijn. Vind het ook wel leuk om zelf te proberen, dus ga een poging wagen...heb gloeibougies aangeschaft...laat nog wel even weten hoe het gegaan is.

bedankt voor je advies!

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=126]als het eendergelijke oude auto is alleen vervangen wat stuk is dus zijn er 2 stuk dan 2. maar breek ze ingods naam niet af want je krijgt een hekel aan je eigen. en vergeet niet er komt altijd nog retour leiding bij etc. als je het wel kan betalen dan kun je als leek het beter uit besteden. ik kan uw handig heid niet inschatten natuurlijk[/quote]
retour leiding op gloeibougie's ??????
ik heb zeker geslapen op school

126 (0) PRO, 16 jaar geleden

nee geslapen heeft u niet denk ik .wel met controle van glbo verwijderen wij de verstuivers bij sommige merken zodat je er beter bij komt en goed kan controleren wat wel of niet werkt.sommige merken worded de leidingen alleen los gehaald en dan komen de retour leidingen /slangen wel in beeld

J.Schutte (0), 16 jaar geleden

De gloeibougies heb ik inmiddels vervangen...kon er redelijk gemakkelijk bij, dus viel erg mee.

Startproblemen zij hier helaas niet mee verholpen, maar start hiervoor een nieuw onderwerp.

Bedankt voor de hulp!

matthijs1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Nee?? niet beter starten met 3 van de 4 gloeiers kapot?? Dan misschien langer gloeien lampje gaat wel eens eerder uit dan dat de gloeitijd is.
Anders toch de retourleidingen vernieuwen i.v.m. lekkage. Krijgt no name wel gelijk (geintje Jerry) groeten Thijs

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

meet op de gloeiers eens of die wel lang genoeg gloeien

126 (0) PRO, 16 jaar geleden

vroeger was er ook een startmotor met een 9 volts anker en dan had je een hoger start toerental. maar zoals gezegd probeer het ook eens met 2x gloeien

J.Schutte (0), 16 jaar geleden

Heb helaas al tig keer voorgegloeid, maar heeft geen enkel effect. Vorige gloeibougies waren binnen jaar kapot...misschien ligt daar het probleem...heb een nieuw onderwerp aangemaakt voor stratprobleem.

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Courier of stel zelf een nieuwe vraag.