Ford Focus: Voel- en hoorbaar bonkend geluid ophanging/chassis

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Geachte,

Graag zou ik het volgende probleem willen voorleggen. Bij een Focus 1.6 16V hatchback uit 2007 komt er rechtsvoor uit de ophanging/chassis een voel- en hoorbare bonk. Dit treedt alleen op bij temperaturen onder de 7 graden bij ingestuurde wielen en het afrijden van scherpe drempels en putten en alleen nadat de auto een aantal uren heeft stilgestaan en alleen een korte periode nadat er weer gereden wordt. Dan duurt het ook niet lang nadat het geluid verdwijnt en er de rest van de rit niets meer te horen is.
Heb inmiddels de achterste draagarmrubbers van de beide draagarmen vervangen (waren gescheurd), geen resultaat. Rechts het voorste draagarmrubber vervangen, geen resultaat. Alle bouten van het subframe en aanverwante verbindingen nagetrokken, geen resultaat. Stabilisatorstangrubbers en verbindingsstangen gecontroleerd, waren prima in orde. Veerpoot rechtsvoor volledig gedemonteerd, alles prima in orde. Motorophanging gecontroleerd, geen bijzonderheden. Uitlaatsysteem gecontroleerd geen probleem.
Op dit moment weet ik niet meer waar te zoeken, dus iemand nog suggesties?
Alvast bedankt.

Geplaatst door

MartynVos (0)
badge

al 13 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Mischien omdat het alleen bij koud weer gebeurt, de schokbreker.

lijkt mij ook de schokdemper. Of iets van een motorsteun ofzo, maar dat heeft niets te maken met de temperatuur...

Wesley1 0
badge

10 jaar

Ok het zou altijd kunnen, maar ik heb de veerpoot volledig gedemonteerd. Dus incl. veer, veerpootlager etc. verwijderd om alles te inspecteren. En daar was niets vreemds aan te voelen of te zien. Hebben jullie andere ervaringen daarmee?

MartynVos 0
badge

10 jaar

Kun je vaak ook niets aan zien, je kan immers ook niet IN de schokdemper kijken.
en met de hand bewegen van een schokdemper heeft geen zin, je kan met de hand nooit de snelheid van inveren nabootsen die optreed met het gewicht van de auto erop.

Nee daar ben ik het mee eens. En erin kijken zal niet gaan. Alleen ik heb moeite om te geloven dat een onderdeel dat er uitwendig nog zo goed uitziet en voelt en met nog maar 90000 gereden km's dit veroorzaakt. Heeft u zelf dit wel al eens ervaren? Ook de klank van het geluid en waar het vandaan lijkt te komen, doet mij nog twijfelen of het de schokbreker is. Het klinkt meer uitwendig (niet gedempt) en het is voelbaar onder de voeten als je in de passagiersstoel zit. Blijft altijd wel lastig met geluiden omdat ze zich door de constructie verplaatsen en soms uit een hele andere richting komen dan je lijkt te horen..

MartynVos 0
badge

10 jaar

en de achterste draagarmrubbers zijn 100% in orde? Dit zijn namelijk olie gevulde rubbers, misschien dat er 1 leeg is? Je zou het ook eens kunnen proberen met het reactiestangetje van de stabilisator stang eronder uit te laten. Dan kun je de stabilisatorstang ook uitsluiten.

Wesley1 0
badge

10 jaar

Ja die zijn al vervangen.Waren matig dus die zijn als eerste vervangen. Ook het ontkoppelen van de stabi is al geprobeerd zonder resultaat.

MartynVos 0
badge

10 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.