Ford Focus C-Max: Voertuig wil niet starten

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i

Goedendag allen,

Nadat ik mijn voertuig bij de garage had gebracht voor een APK werd ik geconfronteerd met het volgende probleem. Toen de garage deze na het utesten van de verlichting weer wilde startten lukte dit helaas niet. Zij moesten met behulp van aanduwen de motor lopende krijgen. Nadat ik naar huis reed brandde het acculampje echter wel even en ging vervolgens uit. Toen ik deze bij aankomst uitzette en vervolgens weer wilde startten lukte dit echter niet. Alle stroombronnen aan de binnenzijde werkte gewoon wel naar behoren en als ik de sleutel draai hoor ik alleen een klik en de startmotor wil niet aanslaan. Vervolgens de accu de hele nacht op de opgeladen (niet ontkoppeld) en de volgende ochtend helaas weer hetzelfde verhaal. Accu doorgemeten en een spanning van 12.7v. Daarna de + pool onkoppeld en 5 minuten gewacht en weer gekoppeld. Motor startte zonder enige rare geluiden. Een stukje gereden en geen probleem ondervonden. Vervolgens auto uit en binnen 10 seconden opnieuw gestart.......geen probleem. Echter na enige minuten weer geprobeerd om te startten en weer hetzelfde verhaal als in het begin. Waar zou het aan kunnen liggen? Accu, startmotor of ergens een electrische storing zodat de startmotor niet wil aanslaan? Zekering heb ik nagekeken v.d. startmotor en die is in orde......

Alvast bedankt voor het eventuele advies.

Dewey1979

Geplaatst door Dewey1979 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

fordmannetje (0) PRO, 11 jaar geleden

ik denk de accu
even laten testen
dat je 12.7 volt meet zegt niks,die kan zo tijdens starten naar de 6 volt zakken(dus belast)
wat is de laadspanning?

Dewey1979 (0), 11 jaar geleden

Fordmannetje,

Vanochtend probeerde ik het voertuig weer te starten en wat schets mijn verbazing...idd hij startte. Ik heb gelijk de laadspanning gemeten en deze bedraagt 14,4v. Zou het misschien aan de bekabeling liggen naar mijn startmotor?

fordmannetje (0) PRO, 11 jaar geleden

ik denk accu stuk

Dewey1979 (0), 9 jaar geleden

Late reactie. Bij de Ford garage geweest. De + pole maakte niet genoeg contact.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.