Ford Mondeo 2007: Vraag m.b.t. Distributieketting Ford Mondeo

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: AOBA, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 107

goedemiddag,

Ik wil een gebruikte Mondeo kopen uit 2006. Deze is voorzien van een distributieketting. Ik wil graag weten of deze periodiek vervangen dient te worden, of dat dit pas hoeft te gebeuren bij hoorbare indicatie dat deze ketting is versleten (uitgerekt). De antwoorden online lopen nogal uiteen, dus vandaar mijn vraag. Mvg, Rob

Ronin99

Geplaatst door Ronin99 , lid sinds 5 maanden geleden

🌟 Black Friday Superdeals bij Coolblue! 🛍️
Mis het niet! Scoor ongelooflijke kortingen op elektronica en witgoed tijdens de Black Friday uitverkoop bij Coolblue. Beperkte tijd, ongekende aanbiedingen. Klik en bespaar nu op jouw favoriete producten!

2 Reacties

Beunhaas PRO, 5 maanden geleden

Oorspronkelijk had die ketting hoogstwaarschijnlijk geen vast interval (het zogenaamde voordeel van een ketting), maar in de harde praktijk wordt de ketting doorgaans tussen pakweg 120-150000 km vervangen om narigheid te voorkomen.
Zolang er geen signalen zijn dat de ketting langer is geworden (bijgeluiden of slechte motorloop) hoeft ie niet vervangen te worden.

Heino4267, 5 maanden geleden

De Mondeo 2 liter van 145 pk heeft nog het ouderwets goed gedimensioneerd type distributieketting: die slijt bij normaal onderhoud niet en is geen risico-onderdeel.
Jullie zijn vast in de war met de nieuwere ondermaats gedimensioneerde distributiekettingen van (vooral) VW, Peugeot enz. dat zijn heel andere typen ketting, die voortijdig vervangen moeten worden (voortijdig, ten opzichte van de uitspraken van de ontwerpers van die blokken, dat ook die kettingen een motorleven lang zouden meegaan).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.