Ford TRANSIT CUSTOM: Waar geschakelde +12V

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Diesel

Ik ben op zoek naar een geschakelde + voor het aansluiten van een subwoofer(tje).
Heeft iemand enige suggestie waar deze het makkelijkst vandaan te halen is?

Het betreft een nieuwe Transit Custom

Alvast dank!!

954RR

Geplaatst door 954RR (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Heino4267 (110), 6 jaar geleden

Van je 12 Volt stopcontact (als deze geschakeld geconfigureerd staat)?

954RR (0), 6 jaar geleden

Heb ik overwogen. Ik begrijp alleen niet hoe en wanneer die geschakeld wordt.
Bij ingeschakeld contact is die hoog, bij uitgeschakeld contact blijft die hoog, na het afsluiten van de auto is die nog steeds hoog. Toch is die een aantal keren uit geweest en na het inschakelen van het contact is die dan weer hoog. Ik kom er niet achter wanneer die afgeschakeld wordt.

Begrijp ik uit jouw woorden dat die configureerbaar is? Zo ja, is dat zelf te doen (denk het niet) of anders bij de dealer?

Misschien weet iemand ook hoe de rear luidspreker aansluitingen te activeren zijn? Ik heb een grijs kenteken zonder luidsprekers achterin. In het menu van de radio staat wel de instelling fader maar deze is niet te bedienen. In de draadboom zijn de twee achter luidsprekers wel bekabeld. Wellicht kan ik deze gaan benutten voor wat extra luidsprekers.

Heino4267 (110), 6 jaar geleden

Je 12 Volt socket is voor zover ik weet door jou zelf configureerbaar via het menu: hij schakelt pakweg 15 min. na afzetten contact uit of blijft permanent aan.
Bij oudere versies kan de zekering van die 12 Volt Socket er op 2 manieren in in de zekeringkast, met dezelfde uitwerking.

954RR (0), 6 jaar geleden

Ik heb hem nu op de 12V socket aangesloten maar hij schakelt niet af. Het lijkt wel dat op het moment er een belasting op aangesloten zit hij niet afschakelt, geen idee of dat mogelijk is. Inmiddels staat de auto al een paar uurtjes afgesloten maar ik zie het lampje nog steeds branden.
Ook vind ik niks in het menu om hem te configureren.
Andere suggesties?

Heino4267 (110), 6 jaar geleden

Wat staat er over in het instructieboekje?

954RR (0), 6 jaar geleden

Je hebt gelijk. Daar staat in dat er geen accessoires op mogen worden aangesloten. Ik probeer alleen de schakeling te begrijpen en een oplossing te vinden voor mijn noet aangesloten sub

954RR (0), 6 jaar geleden

Uiteindelijk heb ik de aansluiting gemaakt in de zekeringbox.
Opgelost :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.