Ford FIESTA 1.25I: Water loopt naar binnen onder het stuur

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: DHA, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 55

Beste Ford kenners,

Mijn Ford Fiesta lekt water van onder het stuur (dus boven de pedalen). Na 2 dagen regen ligt er echt een plas water onder de pedalen en staat de bodemplaat op die plaats dus echt onder water. Ik vermoed dat het regenwater is wat via de motorkap afwateringsgleuven via de afwateringsbak onder de motorkap verkeerd weg loopt, maar als dat al zo is dan begrijp ik niet hoe dat kan. Ik kan ook niet in de bak kijken of de afwateringsopeningen niet vervuild zijn omdat de motorkap daar te dicht op zit.

Weet iemand hoe ik die lekkage naar het binnenste van de auto kan stoppen of is er een trucje om erachter te komen waar het vandaan komt o.i.d.?
Alle tips zijn beslist welkom want straks rot de bodemplaat eruit of gaat de elektronica in de dashboard hieraan te onder...

Bedankt voor de tips!

Arno Streekvos

Geplaatst door Arno Streekvos , lid sinds 9 jaar geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 4 jaar geleden

Ik denk dat er misschien al wat anders uit gerot is , controleer de sponning rond de voorruit eens op roest.
Je moet daar wel wat weg halen om in de paravan te kunnen kijken , afvoer hiervan is ook een grote kans.

Heino4267, 4 jaar geleden

En direct voor je voorruit (vanaf de voorkant gezien) horen aan weerszijden afvoeren te lopen die kunnen dichtzitten.

Arno Streekvos, 4 jaar geleden

Beste Kaleido en Heino bedankt voor jullie meedenken. Hartstikke top.
Het probleem is echter inmiddels verholpen doordat een ervaren Ford APK keurmeester de wagen onder ogen kreeg. Hij wist meteen waar het vandaan kwam zei hij en dit bleek juist.

Het probleem werd veroorzaakt doordat er water langs de kabelboom doorvoer in de afwateringsbak liep (die bak zit onder het voorraam en betreft de bak waar ook de ruitenwissermotor boven hangt, dus die onder de afvoeren in de motorkap zit waar Heino over spreekt). Het hemelwater ging via deze afvoeren in de afwateringsbak en zo naar de afwateringskanalen in deze bak, maar ook langs de kabelboom doorvoer de auto in richting de pedalen en viel uiteindelijk op de vloer onder de pedalen. Omdat het via wat bedrading en een kabel liep kwam het niet rechtstreeks omlaag en daardoor bleef ik mij afvragen waar het vandaan kwam.

De test die de Ford keurmeester hiervoor had bedacht was snel gedaan, want na 3 emmers water over de motorkap direct onder het voorraam, begon het druppelen en was een sterke zaklamp vol op de kabelboom doorvoer in de afwateringsbak genoeg. Ik zag het licht schijnen onder de dashboard en kon een dunne pen precies in het licht omhoog steken. Die pen kwam pal naast de kabeldoorvoer omhoog en deze doorvoer bleek inderdaad niet volledig sluitend in de afwateringsbak te zitten. De APK monteur heeft rondom deze doorvoer een dikke laag zwarte kit aangebracht. Het lekken is nu eindelijk voorbij...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.