Ford Mondeo: weinig vermogen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 v6

hallo. ik na na het stotteren van de motor mijn bougie's en bougiekabels vernieuwd,maar nu heb ik geen stotteren meer maar wel dat de auto minder vermogen heeft,en ook rauw klinkt als je pittig optrekt.ook het gevoel dat de motor erg heet word na een klein stuk rijden( terwijl de meter wel mooi in het midden staat,en de fan ook wel gaat draaien). maar dat rare rauwe geluid baart mij wel zorgen, iemand een idéé wat dit kan zijn?? . ( oja de auto lekt ook olie aan de achterkant van het blok,dit drupt dan op de uitlaat) mvg. siete

siete

Geplaatst door siete (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

siete vreemd heb je de bougiekabels wel op de goede plaats terug gezet want dit is eigenlijk het enigste wat je gedaan hebt.
heb je ook de electrode stand van bougies gecontroleerd?

groetjes jan.

siete (0), 17 jaar geleden

hallo jan, misschien was het ook vantevoren wel zo maar niet gemerkt door de kabels.had toen ook al dat gevoel maar ging er van uit dat het de kabel / bougie was. dit is nu goed maar heb wel weinig vermogen. maar hij lekt ook olie aan de achterkant van het blok, op de uitlaat drupt ie dan, maar dat heeft er nix mee te maken( denk ik) gr siete, ( kan het ook de katalysator zijn misschien???) heb er nu ook injectiereiniger in gegooid want heb de tank leeggereden en het blok heeft 2 maand uitelkaar gelegen, dus ik weet het niet. mvg. siete

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

siete heb je zelf het blok uitelkaar gehaald en toen het weer in elkaar zat deed hij toen gelijk al zo?
en wat heb je allemaal er aan gedaan?
want het zou kunnen dat er iets niet goed gegaan is waarom hij zo rauw geluid maakt:maar dat hoeft natuurlijk niet ik schrijf dit om dat het zomaar even in me op kwam.

groetjes jan.

siete (0), 17 jaar geleden

hallo. ik heb weer eens ff gekeken maar dezelfde cylinder(nr.5) is de vonk nog steeds erg zwak, zelfs met nieuwe bougie's en kabels. wat zou de oorzaak dan kunnen zijn,misschien de bobine? en zoja kan ik dat controleren? mvg. siete

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

siete de bobine kan je niet zo controleren ik neem aan dat je maar een bobine op de auto hebt zitten dus zou de sterkte van de vonk bij alle bougies gelijk moeten zijn.
heb je bij alle bougies gekeken?
staan al de bougies goed ivm de electrode afstand?

groetjes jan.

siete (0), 17 jaar geleden

hallo , ik heb nog steeds op dezelfde cylinder een zwakker vonk, als ik de kabel lostrek gebeurt er niets, blijft zelfde toeren houden, soms gaat het ook een tijdje oké'. ook heb ik een paar dagen geleden injectiecleaner door de benzine gegooid. heb wel t gevoel dat t een ietsje beter word, maar dat zegt natuurijk niets over die zwakkere vonk. ik heb idd 1 bobine. maar dat is zn zwarte kast achterop de motor, waar ook rechtstreeks de kabels op zitten en een stekker met 4 draden, dus ik weet niet of dan ook 1 cylinder wat minder kan vonken, zal ik zn ding moeten zien te versieren om te proberen, maar er zijn niet zoveel 6 cyl op de sloop. graag advies aub.

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

siet ik begrijp dat je cilinder 5 niet goed mee dot.
zit het echt wel in de vonksterkte?
je zou eigenlijk is omppressie moeten meten dan weet je of alle cilinders evenveel druk hebben.
je zou indien mogelijk ook de verstuivers is moeten wisselen om dat je zegt dat je cleaner er in gedaan hebt.
mocht het dan naar een andere cilinder gaan dan zou je een andere verstuiver moeten monteren.
er zou ook nog valse lucht gezogen kunnen worden.
maar ja jij ziet het en gaat er van uit dat het door de vonk komt en dat zou best zo kunnen zijn maar misschien toch niet verkeerd oom de rest ook tecontroleren of je zou een andere bobine om de kop moeten tikken en deze monteren en dan kijken.
ik geloof dat ik je niet erg veel verder geholpen hebt maar hoop wel dat er iets bij zit waar je wat mee kan.

groetjes jan.

siete (0), 17 jaar geleden

hallo jan, ik(we) hebben het probleem gevonden, ik schaam mij diep maar het blijkt dat er verkeerde olie in zat, er zat 15w40 in en het moet 5w30 zijn.dus bij kwikfit ff andere olie ingegooid en loopt nu al een stuk beter(stiller). ze zeiden bij kwikfit wel dat het wel eventjes duurt voor dat hij weer helemaal optimaal is omdat de klepstoters zich eerst weer moeten vullen met de nieuwe olie. Is dit waar? en zoja hoelang duurt zoiets ongeveer?. maar beste jan in ieder geval bedankt voor je tips en belangstelling.Hoop dat het nu eindelijk eens is opgelost. groeten siete

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

siete ten eerste mooi dat het zo voot elkaar lijkt je moet het natuurlijk nog even aan zien en ja verkeerde olie kan voor grote problemen zorgen en zoals ze zeggen dat het even duurt voor dat je klepstoters dat is wel zo maar dan praat je over 50 km .
als je hem goed warm rijdt moet hij eigenlijk stil zijn als die dan weer koud is zal je misschien nog even een stotor horen dus voor zover ik het kan beoordelen moet bij warme motor het getik al over zijn en bij kuode motor kan je er nog wel even van horen en het zou kunnen dat dat zo blijft.
het alles hangt wel af van de toestand van de stoters in hoevere ze vervuild zijn want hoe meer vervuild hoe langer het duurt en dan is het zelfs mogelijk dat het niet meer goed komt en dat er nieuwe stoters in moeten maar daar zal ik me nog maar niet druk om maken.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.