Ford Transit: Wielkasten roesten weg

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 DOHC

De randen van mijn wielkasten zijn behoorlijk door aan het roesten, kan dit veel kwaad? Wat kan ik ertegen doen, op sommige plekken is het echt al doorgeroest, moet ik er de rotte plekken tussenuit slijpen en er nieuwe stukken inlassen , dan plamuren, schuren en spuiten, of wat is de juiste procedure hiervoor. Ik heb geen ervaring met carrosserieklusjes, maar ik ben erg handig en altijd enthousiast om nieuwe dingen te leren.

Transit-Ed

Geplaatst door Transit-Ed (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Koen van Hees (0), 15 jaar geleden

Heb in het verleden al veel plekjes aangepakt.
Kwestie van durfen.

Goed alles losse roest verwijderen en alles schoonslijpen dan goed schoonmaken en behandelen met antiroest(zit in een potje en zet de roest om in een zwarte toplaag).

Dan de plekken opvullen met een goede autoplamuur(of lassen indien het grote gaten zijn) en dan gronden en twee keer spuiten of verfen eventueel.

Succes.

Groet,
Koen

Transit-Ed (0), 15 jaar geleden

Bedankt, ik ga hier van de zomer een keer aan beginnen, sommige stukken moeten echt gelast worden. Ik heb nog wat plaatstaal liggen van 1mm dik, dat ik hiervoor zou kunnen gebruiken, maar dat is wel gegalvaniseerd staal, maakt dat iets uit, kan ik dat gewoon ertussen lassen?

Koen van Hees (0), 15 jaar geleden

Kun je volgens mij gewoon gebruiken.

Succes.

Groet,
Koen

sjaak10918 (0) PRO, 15 jaar geleden

Het nadeel van gegalvaniseerd staal is dat het niet zo makkelijk te lassen is vanwege de galvanische laag en dat het bij het lassen gaat spatten en dampen. Ik zou gewoon staal pakken, dat last prettiger. En misschien dat er wel overzetwielkasten / lasstukken te verkrijgen zijn, dat scheelt een hoop snij en slijpwerk.

Transit-Ed (0), 15 jaar geleden

Bedankt Sjaak,

Gewoon staal dan maar, heb jij enig idee waar ik eventueel overzetwielkasten of lasstukken kan vinden, of zou ik op de sloop een donorstuk uit een andere transit kunnen slijpen?

Weet iemand trouwens een goede lascursus, kan wel een beetje elektrode lassen, maar dat gaat hem hiervoor natuurlijk niet worden. Kent iemand een goede (lees korte, degelijke en betaalbare) MIG-lascursus in de buurt van Tilburg?

Ed

sjaak10918 (0) PRO, 15 jaar geleden

overzetdelen kun je meestal halen bij automaterialenhandelaren (zullen vaak wel besteld moeten worden). Wielkasten van de sloop zullen met hetzelfde euvel kampen en zijn ook behandeld/geverfd en dat last ook lastig.

Electrode werkt idd niet, je komt uit op MIG/MAG of met een gasbrander. Maar als je weinig ervaring hebt met dit lassen is het niet zo verstandig om met een auto lassen te beginnen. Je moet in ieder geval niet alles en teveel willen lassen aan een auto, want met lassen breng je spanning in het materiaal, en gaat je materiaal door de warmte vervormen. Overzetdelen worden vaak gepuntlast.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.