Ford focus 14: zagend stationair

Bouwjaar: 2000

een focus 1.4 fxd motor loopt koud stationair plus/minus 1100 tpm, na enkele seconden begin het toerental te varieren van 950 tot 1200 tpm, waarbij opvalt dat dit vooral is wanneer er een stroomverbruiker in of uitschakeld (remlichten), is misschien het intelligente laadspanningssysteem met een zwakke accu hieraan schuldig of is er een andere oorzaak? Bij spanningsmeting blijkt de spanning op 15.8 v te zitten na de start en wanneer er een stroomverbruiker inschakeld en dipje naar 14.8v welke zich maar langzaam hersteld.
Wie heeft hier een antwoord op? Zelf denk ik aan een slechte (sulfaterende) accu. Maar de klant heeft elders nog garantie en wil deze niet zomaar laten vervangen.
vr. gr.

SWONNIE

Geplaatst door SWONNIE (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

schonenberg (0) PRO, 19 jaar geleden

controleer even de carterventilatie klep deze geeft wel eens wat ellende zit in het midden achter het inlaatspruitstuk en een update kan ook geen kwaad als dat nog nooit gedaan is

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.