Ford Focus 1.6 Wagon: Piepend/fluitend geluid in vijfde versnelling boven 100 km

Bouwjaar: 2004

Ik heb een nieuwe Ford Focus 1.6 Wagon. Heel irritant is een piepend/fluitend geluid wanneer ik in de vijfde versnelling boven de 100 km per uur rijdt met een constante snelheid. Als ik het gas intrap is het geluid weg. Ook als ik het gas loslaat of de koppeling intrap. Ik erger me hier bijzonder aan. Heeft iemand dezelfde klacht of ervan gehoord? Op deze site vind ik een melding van iemand (een jaar geleden) met hetzelfde probleem. Er zou niets aan te doen zijn. Hoe kan dit opgelost worden?

AvdHeerik

Geplaatst door AvdHeerik (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Beunhaas (510) PRO, 19 jaar geleden

Nieuwegeit,de bak moet nog inlopen

astrododo (0), 19 jaar geleden

Ik heb hetzelfde euvel, maar dan met een Focus 1.6i wagon uit 1999 met 180,000 km op de teller; lijkt me sterk dat de bak dan nog moet inlopen zoals Kees beweert...! Het fluitend geluid is inderdaad in de 5e versnelling goed te horen tussen 90 en 130 (daarboven overstemt de motor het), vooral als de auto is warmgelopen. Het zal wel iets in de versnellingsbak zijn?

AvdHeerik (0), 19 jaar geleden

Hoi Arno,

Misschien aardig om te weten dat bij mij het probleem inmiddels is opgelost. Het probleem is bij Ford bekend en ook de oplossing. Mijn dealer heeft contact opgenomen met de "hotline" van Ford. Daar wisten ze te vertellen dat er ergens een resonantie zit. Die is verholpen door de koppelingsslang (of -kabel, ik ben niet zo technisch) te verzwaren. Dit is gebeurd en het is nu inderdaad over. Er schijnen nog brieven hierover uit te gaan naar de Ford dealers. Misschien is jouw probleem hiermee ook oplosbaar. Succes!

AvdHeerik (0), 19 jaar geleden

Mochten er nog meer mensen zijn die met het probleem zitten. Het is dus inderdaad op te lossen. Van iemand die met hetzelfde probleem kampte en die er nu ook vanaf is, ontving ik de volgende beschrijving van de werkzaamheden. Dit moet je doen:

Twee stukjes plaklood (van een paar honderd gram zwaar) op het rubber deel van de leiding tussen koppelingspedaal en koppelingscilinder op de versnellingsbak aanbrengen met kabelbundelbandjes. Een plaklood aan het begin van het rubber slangdeel en een plaklood zo ver mogelijk aan het andere einde van het rubber slangdeel. Hierdoor wordt deze slang verzwaard.
De eigenfrequentie (lees trilling) van de leiding die ontstaat bij 3000 motortoeren wordt naar een andere frequentiegebied gebracht met als gevolg dat het geluid niet meer te horen is.

Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.