Ford Ka: Zekering ruitenwisser/sproeiers springt steeds kapot

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

Hallo mensen

de Ka v mijn vriendin springt zoals de titel t al zegt, de zekering kapot na een paar weken. Is dan de relais kapot? Of moet ik alles gaan afzoeken waar de stroomkabel een breuk heeft?

Raphell

Geplaatst door Raphell (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

cor van jaarsveld (0) PRO, 10 jaar geleden

De zekeringen gingen stuk omdat er te veel stroom door vloeide. De reden van de te grote stroom kan (bijna) nooit een breuk in de bedrading zijn. Een breuk werkt als een schakelaar, er zal dan geen stroom vloeien. een uitzondering is de toevalligheid dat de gebroken voeding draad de massa raakt, waardoor er sluiting ontstaat. (veel te grote stroom)
Ook kan er een te grote stroom vloeien door een electromotor (sproeierpompje) welke niet in staat is voldoende snel rond te draaien. (overbelasting)
Een relais kan ook inwendig sluiting maken, evenals de bedrading waarvan de isolatie zodanig is beschadigd, dat de kern ergens de massa raakt. bv op een scherpe rand van de carrosserie.

Misschien is het mogelijk de motor van de sproeierpomp en/of de ruitenwisser los te koppelen. Als na verloop van tijd blijkt dat de zekerinhg nu heel blijft (ondanks dat regelmsatig een en/of ander is ingeschakeld??? moet een van de twee motoren de oorzaak zijn. Als de zekering toch weer stuk gaat is de bredrading of een relais de oorzaak....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.