Ford Mondeo: Zoemend geluid uit voorkant Mondeo MK3 1.8 2001

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 Duratec HE

Zo boys....
Afgelopen vrijdag een 2ehands bak onder de wagen gehangen (met garantie van 12 mndn). Reden hiervoor was een grommend geluid uit de bak. Waarom de bak? Ik heb " honing" in de bak getapt en het geluid was duidelijk minder geworden wat aanduidde op een versleten lager (ja, in de bak).
Wat blijkt er nu? Het geluid is nog erger geworden (met de nieuwe bak)

Toen we de oude bak eronder hadden gehaald, bleek volgens de monteur toch wat mis te zijn. Het klonk van binnen niet goed (hij heeft het as van de bak heen en weer gedraaid en het klonk heel raar....de nieuwe 2e hands was OK). De oude bak schakelde perfect en ik kon goed mee rijden. Alleen het grommend geluid maakte me gek.
Nu een andere erin gehangen en het geluid is schurend metaal met daarbij zoemen....heerlijk ..not!

Komende vrijdag gaan we de auto op een brug zetten en ik ga erin zitten, schakelen en gas geven. De monteur denkt dat de lange aandrijfas, waaraan een lager aanwezig is, kapot is (in ieder geval de lager).

Zeker zullen mensen denken dat de 2e hands bak kapot is, en ja dat kan. Alleen hoe groot is de kans? Bak verwisseld en geluid is nog steeds aanwezig. Alleen nu harder.
Als het zo is dat het aan de bak ligt dan heb ik lekker dubbele pech.

Nu is mijn vraag aan jullie, hoe groot is de kans dat het aan de aandrijsas ligt? En is zo'n grommend geluid wel aanwezig bij een kapotte lager bij de aandrijfas?

By the way...vanaf 60km/h is het geluid duidelijk te horen. Ik heb het gas van 100km/h naar 80km/h losgelaten en de toeren gecheckt. Deze blijven geleidelijk dalen, dus de dubbele massavliegwiel is volgens de monteur goed( De toeren schommelen niet heen en weer bij gas los laten....dus het is geen metaal-metaal schuring geluid van de massavliegwiel)
Als ik gas geef of los laat hoor je het grommend/schurend metaal geluid duidelijk (hard). Als ik clutch indrukt dan is de auto muisstil en dus geen geluid.

Wiellagers voor zijn verwissled en zijn OK.

Iemand tips voor a.s. vrijdag om te checken?
Of andere suggesties? En welk as heeft een lager, de linker of de rechteras?

Thanks

RastaMc

Geplaatst door RastaMc (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

RastaMc (0), 8 jaar geleden

Na een inspectie van de aandrijfas (rechts) bleek de tussenlager behoorlijk wat speling te hebben. De tussenlager is besteld en wordt komend weekend vervangen. ik koppel terug of het geluid weg is.

RastaMc (0), 8 jaar geleden

Tussenlager van de aandrijfas vervangen en geluid is weg. Auto rijdt weer lekker stil

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.