Ford Focus: zwart rook

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1800 tddi

hallo
Mijn auto die rookt als ik volle gas geef,ik heb egr diecht gedaan maar het rookt steeds met de 1 versnelling als ik gas geef tot 3000 tot 3500 toeren komt er zoon wolkje met zwart rook, dat is bij elke versnelling zo en mijn vraag is of dat normaal is .Het is alleen bij gas geven verder als ik rij komt er geen rook

yakup

Geplaatst door yakup (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

john05 (0) PRO, 16 jaar geleden

ik zou de egr klep maar eens controleren

focuske (0), 16 jaar geleden

dat is normaal bij de focus dat die zo fel rookt
welke diesel heeft dat nu niet

sytze (0) PRO, 16 jaar geleden

Als ie PLUIMT wanneer je de gas loslaat is de egr klep de oorzaak. Kun je heel eenvoudig dichten met een klein rond ringetje. Alleen de vacuum slang losnemen is niet genoeg al zal het al wel helpen.

Sytze

yakup (0), 16 jaar geleden

hallo
Ik heb al egr klep afgedicht met een metaal plaatje,het zwart rook komt alleen wanneer ik op gaspedaal tot diep druk tot 3000 4000 toeren maar als ik normaal niet teveel gas geef komt er geen rook .Het is niet continu alleen bij veel gas geven een zwart wolkje.
bedankt voor reacties

yakup (0), 16 jaar geleden

hallo
Probleem gevonden brandstofpomp kapot,dus het zwart rook kwam door brandstofpomp,weet iemand hoveel dat kost bij de dieler vervangen of kan een noormale garage dat ook vervangen
doei

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.