Honda Civic: 4 banden lopen langzaam leeg

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 hybrid

Hallo Mensen,

Mijn moeder heeft een 1.3 hybrid gekocht met 4 nieuwe zomerbanden omdat de occasion op winterbanden stond. Maar vorige winter had ze weer de winterbanden eronder laten zetten en daarna weer de zomerbanden (onder dezelfde velgen). En sindsdien lopen alle banden langzaam leeg. Ik gok zelf dat er wat roest in zit want het zijn aluminium velgen en ze zien er niet meer heel netjes uit ik kan al wat kleine roestplekjes zien, misschien kan ik later nog wel een foto uploaden maar ik zit nu op mijn werk. Ik pomp de banden regelmatig op met mijn eigen luchtcompressor naar 2,2bar en als ik dan een maand later weer controleer hebben sommige banden nog maar minder dan 1 bar. Soms vraag ik me ook af of ik de ventieltjes gesloopt heb omdat ik zo een goedkoop bandenvulpistooltje heb van 10 euro die ik telkens heel stevig op het ventiel moet drukken omdat er anders lucht ontsnapt (al heb ik nooit problemen met mijn eigen auto).

De banden zijn gewisseld van winterbanden en weer terug bij de lokale Honda dealer maar ik vraag me af of ik kan verwachten dat ze er want van zeggen als er roest aan de binnen kant zit. Of dat ze de moeite wel willen doen om de roest schoon te maken? Of hoort dat er niet bij als je banden verwisseld op de zelfde velg en kost dat extra? Want ik vermoed gewoon dat het roest is al wil ik wel de ventieltjes en de randen van de band volspuiten met zeepsop om te kijken waar het lekt. Maar vooralsnog weet ik niet of ik nou echt zin heb om de velgen opnieuw schoon te laten maken want het begint nu best wel duur te worden....

rover200vi

Geplaatst door rover200vi (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4040 (320) PRO, 9 jaar geleden

Neem een plantenspuit met zeepsop en sproei de randen van de velg in...ook het ventiel...en kijk waar het lekt.

kaleido 1 (1680) PRO, 9 jaar geleden

Als de oxidatie goed weg gehaald wordt en de put corrosie valt mee , zijn ze gewoon dicht.
Er bestaat ook een speciale kit die je op de velgrand kunt smeren zodat de band zeker afdicht.
Maar waarom geen extra setje kopen , met al dat gewissel wordt het ook niet beter en goedkoper.

rover200vi (0), 9 jaar geleden

Een extra setje is wel handig al had ik waarschijnlijk zelf gewoon de winterbanden verkocht want ik verwacht toch niet zoveel van deze winter.

Zo te zien was het toch het ventiel wat lek is bij de bevestiging van het ventiel

Ik vraag me af hoe dit te repareren is aangezien ik 15 per band veel vind om het ventiel te vervangen.
[img]http://oi58.tinypic.com/1zfiqyw.jpg[/img]

kaleido 1 (1680) PRO, 9 jaar geleden

15 euro per ventiel is normaal als ze het goed doen.
Band terug drukken , oude ventiel weg snijden , oxidatie verwijderen , nieuwe ventiel met de speciale kit monteren , band weer op de velg , en balanceren dan is 15 euro niet duur.

rover200vi (0), 9 jaar geleden

Dan wachten we wel tot de winter :(, maar dan laten we het wel doen bij een bandenspecialist waarschijnlijk...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.