Honda Civic: Aankoop

Bouwjaar: 1991

Hallo mensen,

Ik had even een klein vraagje. Waarop moet je zoal letten bij de aanschaf van een honda civic? het gaat hier om een civic uit 1991 met ik geloof een 1500 16v. Het is me wel opgevallen dat achterin de dorpels (zowel links als rechts) een klein gaatje is ingerot ten groote van een stuiver. Is dit kwa apk een groot probleem of is er nog wel even mee door te rijden voordat er aan gelast moet worden.

alvast bedankt voor de reacties

Met Vriendelijke groet
Wilmer Koonstra

GTI-Driver3854

Geplaatst door GTI-Driver3854 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo wilmer..

bij honda werkt alles precies anders om! de tegenwoordige modellen van honda zijn vele malen beter dan voorheen. terwijl dit bij de overige merken net het omgekeerde blijkt te zijn, mede door alle aanwezige electronica uit deze tijd!

het type civic uit de jaren 90, behoort nog tot de bekende roest duiveltjes.. vooral bij de achterschermen,dorpels,achter binnenscherm (boven de schokbrekers) zijn ze vaak behoorlijk krokant.. in sommige gevallen zelfs onherstelbaar.

hoog olie verbruikende motoren,ratelende homokineten,draagarm-rubbers,rubbermetaallagers achterophanging,vaag schakelende versnellingbakken,onstekings problemen,klapperende stuurhuizen, jankende brandstofopvoerpompen, kunnen allemaal voorkomen bij deze type's..

de 1500,16v is een vrij dorstige motor, hij lust gemiddeld meer dan de baas!

paul,

GTI-Driver3854 (0), 18 jaar geleden

Hallo paul...

De honda is aangeschaft! De autohandelaar is een hele goede kennis van mij en hij heeft hem gekocht met een versleten koppeling daar heeft hij een nieuwe in gezet. verder was het nog een goede harde wagen alleen die kleine gaatjes in de dorpel. en wat de versnellingsbak aangaat die schakelde verekte soepel dus een mooie wagen om mee te beginnen

Nogmaals bedankt
Groeten Wilmer,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.