Honda Civic: auto houdt in met koudere lucht

Bouwjaar: 1993

mijn honda civic 1.6 esi vtec uit 1993 houdt in sinds het weer kouder is geworden dan heb ik het over temperaturen van onder 8 graden boven nul en kouder, de auto heeft de beurten gehad die hij moet hebben, en technisch is hij ook verder in orde,hij loopt zeker niet slecht, maar mijn vraag is of dat normaal is dat ,ie met koudere lucht rumoeriger klinkt en ook iets minder vlot is dan normaal, ik hoop dat iemand mij een antwoord kan geven, want hij loopt met lagere buitentemperaturen minder soepel, ik vermoed dat dat normaal is en meer auto,s dat hebben in de herfst/winter.

kiekerjan

Geplaatst door kiekerjan (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

crxgek (0), 18 jaar geleden

Maak je geen zorgen alle auto's hebben er last van
Hoe is tie als tie op temperatuur is ??

Het is net een mens kan ook niet tegen de kou een mens heb warmte nodig !!
groetjes p

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Minder soepel bij koudere lucht is NIET normaal. Hij zou juist beter moeten lopen omdat koude lucht meer zuurstof bevat. Exacte oorzaak is lastig te beoordelen hier vandaan.

Arnold684 (0) PRO, 18 jaar geleden

idd old ford, mijn wagentje heeft ook nergens last van

kiekerjan (0), 18 jaar geleden

als ,ie op temperatuur is loopt ,ie zeker beter, misschien dat de olie wat te dik is 10w40 15w40, hij is nog steeds pittig en loopt zeker niet slecht, maar je merkt aan de auto dat de buitentemperatuur beneden niveau is, de auto kraakt en piept van alle kanten, het is dan ook een exemplaar uit het warme oosten, denk dat meer japjes dit euvel hebben, de een valt het op en de andere let er misschien niet zo op, ik ben wel kritisch wat motorvoertuigen betreft, want ik heb dermate een honda gekocht omdat die zo vlot acceleren en een lekker laag koppel hebben (2000tpm) begint ,ie al te trekken van onderen, ach,, het is misschien wel te wijten aan het meer belasten van de motor in deze koude die immers meer !!! moet werken, de olie wat stroperiger blijft, v-snaar ietsje minder soepel etc...daardoor maakt de motor wel iets meer lawaai denk ik, de buren bijv; die hebben een mazda 323 lx 1300 die maakt me toch ff een mechanisch lawaai, ook als ,ie warm is tjonge, als of er lege flessen in ligge, en idd een auto heeft ook warmte (lucht) nodig net zoals een mens hahaha. groetjes R.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.