Honda Prelude 1988 2.0 16V 4ws: Auto wil niet starten.

Bouwjaar: 1988

Ik heb een tijd terug het grootste probleem van mijn leven gekocht. Ik zal niet vertellen wat ik er allemaal aan heb gehad want dan ben ik morgen nog bezig. Het probleem op dit moment is dat mijn auto niet meer wil starten. Ik heb de anwb gebeld en samen hebben we eerst gekeken of we vonken konden trekken. Ja. Vervolgens gecontroleerd of de benzine pomp werkte. Ja. Daarna hebben we geprobeerd om de auto te starten op koudstarter. De auto gaf de neiging iets te gaan doen. Vervolgens hebben we een tijdje zitten tikken op de injectoren omdat deze nog wel eens blijven hangen. En we hebben de connector van de injectoren gecontroleerd. Hier staat wel een 12V op maar de massa word niet geschakeld. Wat kan het zijn?

Ik heb de connectoren van de computer al gecontroleerd en de computer open gehad om te kijken of daar een spoortje van de printplaat verrot was of iets dergelijks.

Ik zit nu te denken dat het een relais is wat niet wil werken. Kan iemand mij meer vertellen of mij vertellen waar ik deze relais kan vinden. Ook ben ik al een tijd opzoek naar een handboek voor deze auto want dat is een must.

alvast bedankt. alle hulp is welkom

Bennie1061

Geplaatst door Bennie1061 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Prelude? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Alwin van Lierop (0), 18 jaar geleden

http://www.honda.co.uk/owner/PreludeManu... Hier heb je een link naar honda manuals. Helaas wel in het engels. PS geeft je computer storingen aan???

Bennie1061 (0), 18 jaar geleden

De computer geeft een storing aan aan de hand van een rood ledje wat knippert. Omdat ik de computer los heb gehad is het "geheugen" gewist. Als ik de auto nu probeer te starten hoor ik het "brandstof" relais tikken en op hetzelfde rimte knippert het ledje op de computer.

Mijn vermoeden is nu dat het toch ergen aan het relais ligt.


In ieder geval bedankt voor de reactie en de link.

sugesties zijn nog steeds welkom. Als het probleem verholpen is zal ik dat ook laten weten met de oplossing.

Bennie1061 (0), 18 jaar geleden

Het probleem is verholpen.


Het brandstofrelais was ernstig beschadigd door vocht. Deze heb ik tijdelijk schoongemaakt. De auto starte overigegens direct. Ik ben nu op zoek naar een vervangend relais.


Bij de dealer kost deze 74.15 euro ex btw. Daarom zoeken we nog even verder naar een donor auto. Als dat wat oplevert laat ik weten wat het kosten.

Alwin van Lierop (0), 18 jaar geleden

Hier in roermond staat er een op de sloperij??? waar zit het precies? Kan wel voor je gaan kijken, moet er zelf toch nog heen! Stuur ik het je wel in een envelope. Hoor het wel. Groetjes alwin

Bennie1061 (0), 18 jaar geleden

Alwin bedankt voor het aanbod.


Ik heb het prbleem verholpen in plaats van een 85 euro te betalen heb ik autosloperij deijne gebeld in volkel. Deze is gespecialiseerd in japanse automerken. echt een aanrader. Ze hadden een aantal auto's staan. Uiteindelijk heb ik er eentje gevonden zo goed als nieuw.


Totale kosten 20 euro en nog wat benzine. KOOPje al zeg ik het zelf.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Prelude of stel zelf een nieuwe vraag.