Honda Civic 1997: B18C4 Start niet, brandstofpomp draait niet, geen onsteking, en

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: B18C4

Beste forummers,

Mijn honda b18c4 is tijdens het rijden afgeslagen. De motor bleef ronddraaien maar stopte met lopen ( is dus niet vastgeslagen of iets dergelijks). De toerenteller sloeg in een klap van 6000 toeren uit naar iets van 11000 toeren (in ieder geval buiten het bereik) en blijft daar staan. Als ik de auto probeer te starten neem ik het volgende waar:

- de gebruikelijke lampjes gaan branden op het dashboard
- de naald van de toerenteller slaat vanaf contactstand 2 uit tot op het de pal innde tellerbak ( maar aan de verkeerde kant van de 0 rpm zeg maar)
- de brandstofpomp draait niet
- er lijkt geen inspuiting te zijn (stinkt niet naar benzine)
- er is geen ontsteking
- de onsteking krijgt spanning
- de onsteking geeft maar een heel lichte puls (zegt mij niet zoveel maar toch)

Wat heb ik geprobeerd:

- heb de beanstofpomp rechtstreeks 12 volt gegeven, de pomp draait dan maar de motor start niet, ook niet met plankgas of halfgas of pompen op het gaspedaal.
- Heb de stekker van de toerenteller losgemaakt, misschien dat deze een signaal aan de ecu afgeeft waardoor deze denkt in de toerenbegrenzer te moeten blijven hangen ( lijkt me onlogisch aangezien dit volgens mij geen reden is om de brandstofpomp niet te laten draaien). En geprobeerd te starten (ook nog een keer met het brandstofpomp rechtstreeks op 12v) maar zonder resultaat.

Heren, wat is hier aan de hand. Ik heb een vermoeden, maar hoor graag jullie mening voordat ik prijzige onderdelen ga vervangen zonder resultaat.

Groeten,


Nick

nikkored

Geplaatst door nikkored (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 9 jaar geleden

ontsteking gaan vaker kapot. en als ik me niet vergis zitten daar ook een toerentalsensor in.

check

Beste antwoord, geplaatst door nikkored (0), 9 jaar geleden

Probleem is opgelost:

Stekker in de ecu was losgetrild, er was slechte massa op de accupool, zekering van de ecu was een beetje verkleurd (niet doorgebrand maar heeft waarschijnlijk wel veel weerstand gegeven) en de crashknop van de ecu was in werking gesteld. Motor looptnu weer, alleen even de toerenteller terug draaien.

maarten4874 (0) PRO, 9 jaar geleden

dat zijn nogal wat storingen. Bedankt voor de feedback!

nikkored (0), 9 jaar geleden

Denk dat het een het ander heeft verergerd. Komt uitendelijk wel tot uiting zie je wel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.