Honda Civic: Beroerd lopen 92er civic

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: d15b2

Geachte heren

Hier een probleem waarvan ik hoofdbrekens heb gehad.

Degene die mij het juiste antwoord kan geven, krijgt een krat bier ( of vergelijkbaar presentje) van me. Het betreft een Civic van 92, maar modeljaar 91, WEL met genoemde motor, en automaat.

Het verhaal

Mijn woon/werk wagentje gaat na een tankbeurt kuren vertonen. Ik tank 30 liter, op een 35 liter tankinhoud. Bij het wegrijden gaat de wagen enorm inhouden/bokken. Normaal gasgeven is niet meer mogelijk. Op het bonnetje gekeken, wel degelijk euro 95 getankt. Kan ook niet anders, want als ik diesel had getankt, het tankpistool past niet eens, en dan zou hij helemaal niet meer lopen.

Thuisgekomen, diverse dingen vluchtig gecontroleerd, stekkers, map-slangetje, luchtfilter etc. Geen onregelmatigheden te vinden.

Daags erop, terug naar het tankstation, navraag of er misschien klachten waren over de brandstof. Nee meneer, geen enkele klacht. Tja, dan toch iets aan het gebakje aan de hand. Kan onderhand na 17 jaar en 135.000 km.

Zondags, ALLES nagemeten, map oké, temperatuursensor oké, gasklepsensor oké, Voeding ecu oké, inlaattemperatuur oké, atmosfeerdruk oké, Geen onregelmatigheden gevonden begalve een niet reagerende lambda, aldus vervangen, geen resultaat. Ding loopt veel te rijk, alles zeiknat roken als een oordeel. Geen foutcode's

Dinsdag's Ding mee naar school ( technisch specialist ) 4 man rondom dat hok staan te springen inclusief leraar. Alle middelen uit de kast, 4-gas meter eraan, endoscoop door het bougiegat. Conclusie, ding loopt met vlagen VEEL te rijk ( HC boven 1000 ) en alles zeiknat van binnen.

Compressie oké, distributie oké, ontsteking oké, injectiesignaal oké, iets te ruim, maar binnen de perken. Eindconclusie zou zijn, defecte injector, ( is dual point ), dus van sloop tweedehands gasklep/injectorhuis geregeld.

Inbouwen GEEN resultaat.

SCHIET MIJ MAAR LEK.

Uiteindelijk weet ik nu het antwoord, degene die mij het juiste antwoord kan geven...............

Groeten Marcel

hellbat

Geplaatst door hellbat (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

harnak (0), 15 jaar geleden

nu volgens mij heb ik dat kratje bier verdient het heeft in de krant gestaan dat er bij een benzinestation in tilburg in de benzineresevoir diesel is gedaan en bij de diesel benzine kijk je bonnetje nog maar eens na en haal verhaal bij de desbetreffende pomp ruik maar eens aan je brandstof oja kratje kun je wel brengen als hij weer loopt.

hellbat (0) PRO, 15 jaar geleden

hij loopt inmiddels weer als vanouds na een lading verse benzine.

Waar kan ik hem afleveren.

Ohja, claim is inmiddels onderweg, ben benieuwd, moest bonnen van garage/wegenwacht bijvoegen en die heb ik niet.


Groeten Marcel

harnak (0), 15 jaar geleden

en heb je de benzinebon van het tanken ook niet meer, staat ook de tyd op kunnen ze er ook niet mee onderuit.succes met de afhandeling zal wel weer een jaar duren.

hellbat (0) PRO, 15 jaar geleden

Tijd van het tanken was niet het probleem, Ze hebben volgens de baliemedewerker de videobeelden van het hele weekeind bewaard, dus dat komt wel goed, en ik weet ongeveer de tijd nog wel.

Probleem is dat ik geen bon van een garage heb, en ook niet van dat tweedehands gasklephuis. Ik heb wel alles netjes op papier gezet, dus ik hoop er maar het beste van.

En anders maak ik ze nog wel een keer beroemd in nederland. hahahahaha

Nee, zonder gekheid, het zal best met een sisser aflopen.

Groeten Marcel

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

heb vandaag telefoon gehad van een medewerker van het hoofdkantoor van het benzinestation, op welk rekeningnummer ze het bedrag konden overmaken.

Met excuses voor het ongemak, en een gratis waskaart twv 25 euro op de koop toe.

Toch netjes dat het zo snel en accuraat opgelost is.

Groeten Marcel

harnak (0), 14 jaar geleden

ja dat vind ik ook netjes en vlug ook en daarbij ook nog een schone auto,

groetjes Harrie

bis50 (0), 14 jaar geleden

houd niet van diesel achteraf [honda]

bis 50

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.