Honda Cr-V: Centrale deurvergrendeling geeft problemen.

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Goedemiddag.

Ik heb een probleem met de centrale deurvergrendeling van mijn Honda CR-V 2001. Als ik met de sleutel de drivers deur open, gaat alleen die deur open en de rest blijft dicht. Na een tijdje hoor je wat klikken en gaan de andere deuren open. Ik heb de deurvergrendelingsknop ingespoten met siliconen maar dat helpt niet. Als je wat rommelt met het knopje van de deurvergrendeling gaat de rest wel open. Het gedonder is begonnen in de vorst periode.

Wat is de oplossing s.v.p.

t-boone

Geplaatst door t-boone (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda CR-V? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

san_ne (0), 14 jaar geleden

Hallo,

Ik heb een ford ka en heb dit probleem vorig jaar gehad (zwak punt van de ka)
Bij mij ging de deur open en ook gelijk weer dicht. Dan maakt hij dat gekke neurende geluidje met open gaan en gelijk weer dicht.
De eerste keer ging de passagiers deur wel open, later zelfde probleem gehad, ging niks meer open, moest ik via de achterbak me auto in.
Ik naar een garage geweest en hebben het gemaakt, was een of andere storing, heeft me een boel geld gekost.

Groetjes Sanne

san_ne (0), 14 jaar geleden

Ik heb trouwens geen afstandbediening, en jij hebt toch wel een iets ander probleem als ik maar ja het heeft toch met de centrale deurvergrendelin te maken.

t-boone (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Het probleem heeft wel iets gemeenschappelijks, namelijk de centrale deurvergrendeling. Ik heb ook geen afstandsbediening maar gewoon de sleutel om en dan moet alles omhoog springen. En dat is helaas het probleem, dat die ie niet.

Ik heb nog op de US sites gekeken en kan daar zien dat het toch wel een probleem van de 1e gen CR-V is. De oplossing volgens de site daar is een nieuw motortje. En kijk dat is kassa bij Honda.

Toch al tegenslag met de CR-V met plm. 125000 km de katalysator kapot en je raad het al, kassa.

Nogmaals bedankt.

Hondapro (0) PRO, 14 jaar geleden

De CR-V is 9 jaar oud en dan kan er is een cdv motor stuk gaan 153,36 EUR incl BTW kost het motortje valt op zich toch wel mee na 9 jaar .

t-boone (0), 14 jaar geleden

Inderdaad dat kan een keer na 9 jaar. Maar als je net de katalysator voor je kiezen heb gehad is het toch wel wat zuur. Daarom had ik een hoop het op te lossen met siliconen spray.

Wij hebben 7 Honda's gehad met geen enkel probleem en zeker geen kat na 125000 km.

Kan gebeuren maar het zal je maar gebeuren.

Voor de rest is de CR-V een geweldige auto, moet ook gezegd worden.

Hondapro (0) PRO, 14 jaar geleden

ja beetje lullig van die katalysator komt ook (bijna) nooit voor , en de dealer wilde bij Honda niks doen voor coulance , rijd die op lpg ?

t-boone (0), 14 jaar geleden

Met de dealer is het inderdaad opgelost middels coulance. En de CR-V rijd niet op gas en wij tanken altijd merk benzine.

Al met al had ik een stille hoop gehad dat het centrale deurvergrendelings probleem simpel op te lossen was, maar helaas.

Ik dank u voor uw reactie.

nitas (0), 14 jaar geleden

Probleem zelf ook gehad en ook zelf opgelost. (CR-V 1998) Grote kans dat de motor versleten is en niet meer de uiterste standen bereikt om stuursignaal naar de ander deuren door te geven.
Bij Brezan een universeelmotor gehaald (+- 20,00) en probleem opgelost. De motor is universeel, 2 draads en algemeen verkrijgbaar. Het plaatsten en vooral afstellen is niet heel makkelijk maar op zich wel te doen. (of door een handige buurman)
Overigens zeer tevreden over de duurzaamheid van de CR-V, deze is absoluut onderscheidend tov vele andere auto's... Defecte Kat is pure pech of door onjuist gebruik...

t-boone (0), 14 jaar geleden

Nitas

Bedankt voor je reactie. Ik heb daar goede nota van genomen en wij gaan kijken wat er mee kunnen. Dacht eerst nog dat het een vorst probleem was.

Inderdaad de CR-V is een pracht auto en heeft zich de afgelopen winter bij ons meer dan bewezen.

En de kat was inderdaad pech hebben. Op de VS site van het CR-V forum kon ik dit probleem ook terugvinden. Maar als je het verkochte aantallen CR-V's 2001 telt in de VS dan is het aantal problemen met de kat nihil. Dus dit is gewoon pech hebben wat uiteraard geld kost. Zoals gezegd heeft de Honda dealer het probleem in coulance (50/50) opgelost.

nitas (0), 13 jaar geleden

Prima dealer, 50/50 bij 9 jaar lijkt me zeer coulant!

t-boone (0), 13 jaar geleden

Ben ik ook erg zuinig op!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda CR-V of stel zelf een nieuwe vraag.