Honda Accord 1996: Centrale deurvergrendelingsunit lokatie?

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo, Ik heb een honda accord 2.0iLS waar ik een universele afstandsbediening in wil bouwen. Nu heb ik via internet een 'partslocator' gevonden, waar CV control unit wel op afgebeeld staat, maar ik nog steeds niet weet waar ik moet zoeken!
Wie kan me helpen/onderstaande tekening lezen? Het gaat om het omcirkelde deel (midden onderin)


En dan nog een vraag;
Als ik in de auto kijk zie ik onderin aan de bestuurderskant (bij het zekeringscompartiment) diverse kabelbomen, met diverse kleuren connectoren. Ik zie connectoren met de kleuren blauw, groen, grijs, bruin en geel. Iemand een idee in welke connector ik de alarm/knipperlichten moet zoeken?
Alvast bedankt.

bart874

Geplaatst door bart874 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

bart874 (0), 12 jaar geleden

Goed toch maar aan de gang gegaan, en het is gelukt. Voor degene die hetzelfde gaat doen, scheelt het een heleboel zoekwerk.
Heb de daadwerkelijke CV control unit niet kunnen vinden, maar alle benodigde draden wel.

De lock en unlock draden zijn te vinden in een grijze connector (23 polig) onder de passagiersstoel. De connector is goed verstopt onder de bekleding, dus even goed zoeken, er zit een metalen beugel overheen welke met 1 bout vast is gedraaid. Haal deze bout los en de connector is ietwat beter bereikbaar voor het aftappen van de lock en unlock draad.
De eerste draad linksboven (gekeken vanaf de bovenkant connector) is de lock draad, de draad hier pal naast is de unlock draad. Ik weet de kleuren helaas niet meer precies, maar ze komen overeen met de blauwe 3 polige connector (zwarte draad negeren) in het bestuurdersportier. Ik heb ze met een ohmmeter doorgemeten om er zeker van te zijn dat het dezelfde draden zijn.

De knipperlichten heb ik afgetapt achter de alarmlichtenschakelaar op het dashboard. Deze kan je eenvoudig naar voren trekken, de wit/groene draad is een permanente +12V draad (zit met een 15A onder de motorkap aangesloten) dus hiermee ideaal voor de +12V van de afstandsbediening. De groen/blauw en groen/geel draad zijn de knipperlichten van beide kanten. Indien geen diodes aanwezig zijn in het afstandsbedieningssetje deze zelf toevoegen!
De nul draad heb ik afgetapt van de radio nul.

Er is naast de radio, een soort van loze ruimte, de ideale plek om het ontvangerkastje weg te werken. De beide draden voor lock/unlock kunnen dan langs het middenconsol en dan netjes onder de vloerbekleding totaan passagiersstoel (de grijze connector) worden weggewerkt.

Hopelijk duidelijk genoeg zo, succes gewenst.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.