Honda Accord: uitlaatgassen in auto

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2

Al geruime tijd last dat als de auto even stilstaat dat er dan uitlaatgassen in auto komen.
Het lijkt ofdat de gassen via de ventilatie/airco in de auto komen.
Ik heb zelf gedacht aan een lekke uitlaat pakking, wie heeft er een idee?
Alvast bedankt
Groet,
Hartger

S80

Geplaatst door S80 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

mark clio (0), 12 jaar geleden

heb je zeer zeker kans op of kapotte uitlaat.

tjek meteen even je kofferbak.
kan mischien in de buurt van de uitlaat roest zitten gaten of wat dan ook ik weeet niet hoe oud die auto is hoor.
ik heb het rpobleem ook gehad bleek er gewoon een gaat je in de kofferbak te zitten dus bij stilstand kon de de uitlaatgassen de zuto in.

sterkte gr m

laurent69 (0), 12 jaar geleden

hallo het kan ook aan de verbinding zijn met het geweven ijzer, soort ontvanger van trillingen als die wagen dat heeft
heb dat ook met mijn bmw gehad stuk uitslijpen en nieuwe inlassen en probleem was weg of ergens een lekkende pakking aan de uitlaatcolector
mvg

Vutter1 (0) PRO, 12 jaar geleden

Je hebt inderdaad gelijk dat de uitlaatgassen via de venilatie/kachel naar binnen komen.Helaas is de oorzaak een kostbare aangelegenheid, daar het uitlaatspruitstuk gescheurd is en vervangen moet worden. Dit komt bij deze motoren vaker voor en Honda heeft hiervoor een verbeterde uitvoering van dit spruitstuk. Ga niet proberen te lassen of ander gerotzooi, want het is nogal veel werk om hem te vervangen.Dus een verbeterde originele nieuwe monteren!!!! Afhankelijk van de km.stand is er mischien nog een coulance regeling bij de importeur, maar hiervoor geef ik je weinig kans. Het is echter te proberen.
Om het te controleren moet toch minimaal het hitteschild verwijderd worden,maar met een spiegeltje kan je ook geluk hebben.
Onderschat het gevaar uitlaatgassen in de auto niet.OOK VAN EEN DIESEL!!!!!
Succes Vutter

S80 (0), 12 jaar geleden

Heren, bedankt voor de info.
Ik vrees dat Vutter gelijk heeft. KM stand is nu 268dkm dus een coulance regeling is niet van toepassing. Ik ga eerst maar ff met een spiegeltje kijken ofdat ik een gescheurd uitlaatspruitstuk heb. Nogmaals bedankt voor de info. Als ik met zekerheid weet wat het is meld ik het nog!
Met vriendelijke groet,
Hartger

S80 (0), 12 jaar geleden

Helaas het spruitstuk is lek. Hitteschild helemaal onder het roet aan de binnenkant.
Als iemand een beschrijving of uitleg heeft ivm demontage spruitstuk dan hoor ik het graag.
Zover ik nu kan zien moet ik 6 moeren v/d flens aan motorblok en 3 moeren flens uitlaat losmaken.
Alvast bedankt voor de reacties
Met vriendelijke groet,
Hartger

Vutter1 (0) PRO, 12 jaar geleden

Het is een rot klus en kijk dus goed hoe het zit.Gebruik bijvoorkeur goed passende 6-kant doppen omdat het vreselijk vast kan zitten en als je het rond/rot draai ben je verder van huis.Probeer geen gebruikt spruitstuk of laat het niet lassen!!!!!!Koop echt een origineel nieuw van het gemodificeerde type.!!!!!!!Hij gaat dan minstens weer zo'n portie mee(Afgezien van andere aan slijtage onderhevige onderdelen zoals b.v inspuitstukken)
In ieder geval succes.
Vutter

marcelw7083 (0), 12 jaar geleden

informeer dan ook eens wat je het best kunt gebruiken om het spul wat makkerlijk los te krijgen, ik heb goede ervaring met wd40 voor andere toepassingen. (een paar dagen achter elkaar ff keer inspuiten en in laten trekken)

Vutter1 (0) PRO, 12 jaar geleden

WD40 is een mooi universeel middel voor smering,vochtverdrijver e.d, maar er gaat voor dit soort werk toch toch niets boven een goede kruipolie met MOS toevoeging.In ieder geval NIET warmstoken omdat er roestvrijstalen moeren en mogelijk tapeinden gebruikt worden.RVS heeft de nare eigenschap bij verhitten dat het taai en zacht wordt en dus gaat vreten, en dan ben je verder van huis.
Vutter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.