Honda Accord: Start niet (goed)

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

Hallo,

Sinds enige tijd ervaar ik problemen met het starten van mijn Honda Accord Coupe uit 97. De startmotor draait netjes rond alleen de motor slaat niet aan. Naar mijn idee is het erger als het koud is buiten. Tot op heden start de motor uiteindelijk wel na zeer lang doorstarten maar soms kan het wel 10 minuten duren voordat deze aanslaat. Voor mijn gevoel start hij trouwens beter als ik het gas ingedrukt hou. Dit gebeurd overigens alleen bij een koude motor. Met een warme motor is starten geen probleem.
Ook kan ik vertellen dat stationair lopen een probleem is met een koude motor. Vaak wil deze gelijk afslaan als je het gas er niet op houdt. Dit effect lijkt groter zodra deze op LPG loopt. Op benzine loopt hij beter stationair maar nog steeds niet top. Rijden is overigens geen probleem. Als ik enige tijd rij .. blijft hij ook rijden.

Een half jaar geleden heb ik de kabels, bougies en verdeelkap vervangen. Daarom lijkt het me geen elektronisch probleem te zijn. Ook heb ik in deze periode het gasklephuis vervangen aangezien de motor zonder gas te geven steeds steeds in toeren fluctueerde. Door dit component te vervangen is dit issue overigens opgelost en ik verwacht dat mijn nieuwe probleem los van staat maar wellicht is het de moeite waard te vermelden :) Ook zit er een splinter nieuwe accu in.

Zelf dacht ik aan de luchtmassa meter maar die schijnt mijn auto niet te hebben. Heeft iemand een idee waar ik de oorzaak van dit probleem kan zoeken of zijn er zaken die ik kan uitsluiten/ testen? Ik heb al flink dit forum afgezocht maar kan niet echt iets vinden.

Thanks in advance!

Grtz EzMe

EzMe

Geplaatst door EzMe (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Vutter1 (0) PRO, 12 jaar geleden

Controleer de klepspeling eens, vooral omdat hij op gas rijdt. Gezien de leeftijd en de vermoedelijk hoge km-stand op gas kunnen de kleppen ook een eind op stap zijn. Compressie meten/lektest (na kleppen stellen uiteraard) kunnen ook uitsluitsel hierover geven..
Succes Vutter

EzMe (0), 12 jaar geleden

De auto heeft er inderdaad al een kleine 350.000km op zitten. Vanmorgen heb ik op het geluid gelet toen deze weer, uiteidelijk na lang starten weer aansloeg. Ik hoorde inderdaad wat tikken, mogelijk de kleppen. Maar kan dit er ook voor zorgen dat de auto niet goed start? Ik ga er dit weekend eens werk van maken.

Dank voor je input Vutter1! :)

Vutter1 (0) PRO, 12 jaar geleden

Ja, dit kan heel veel invloed hebben op de koude start en het daarop volgend stationair lopen. In koude toestand is bij de meeste auto's de klepspeling kleiner dan in warme toestand.Dus als de klepspeling te klein is (bij Honda op gas met elke beurt controleren/stellen) kan in koude toestand de klepspeling helemaal weg zijn of de klep blijft zelfs iets open staan, met voornoemd resultaat. Dus eerst kleppen stellen (max. waarde of 0,05mm wijder) en dan eventueel meten.
M.V.G. Vutter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.