Honda Accord: Inhouden tussen de 1500 en 3000 toeren

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 vtec

Ik heb het probleem wat eigelijk eind augustus 2011 begon na een vakantie in Spanje. De auto begon nadat deze +/-200meter gereden te hebben in te houden als je gas gaf. Als je je voet van het pedaal haalde bleef hij gewoon lopen maar als je dan het gaspedaal dan weer intrapte leek het wel alsof ie verzoop of geen vonk had. Maar dit was na 5 keer gaspedaal intrappen over.
Ik heb de auto een beurt gegeven waaronder vervangen:
bougies
bougiekabels
rotor en verdelerkap
olie + oliefilter
luchtfilter
brandstoffilter
EGR-klep

De auto heeft net 117.00km gereden.
Nu lijkt het zo dat als je de auto voor het eerst start op de dag, dan is er niets aan de hand en rijd hij voorbeeldig. Als je dan de auto neerzet en even later weer start dan ervaar je de problemen.
Wie kan mij helpen.

Met vriendelijke groet

Robert Peters

RobertPeters

Geplaatst door RobertPeters (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

Robert,
laat de auto eens uitlezen en evt storingscodes hier posten.

RobertPeters (0), 12 jaar geleden

Dat is ook een probleem, mijn motormanagement lampje gaat dus niet branden. Dus lijkt mij dat er geen storing word gemeld.

Ik krijg een beetje het idee dat er iets is met de katalysator en/of lamdasonde. Wie kan mijn vertellen wat deze 2 onderdelen voor een effect kunnen hebben op het lopen van de motor?

RobertPeters (0), 12 jaar geleden

Ondertussen is de auto bij de garage geweest en is ook uitgelezen. De auto heeft geen foutcode weggeschreven en word na een rit door de garage (die zelf niks merkte) ook niet weer gegeven.
Maar dat is dus ook een probleem want de ene keer doet ie het gewoon goed en de andere keer hapert ie.

Wel heb ik gelezen dat de EGR-kanalen dicht kunnen zitten. Ik heb geen flauw idee waar dit zit. Kan iemand mij vertellen waar dit zit.

Groetjes Robert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.