Honda Civic: Centrale vergrendeling op knipperlichten aansluiten.

Bouwjaar: 1994

Ik heb een honda civic sedan dxi uit 1994 en heb hier centrale vergrendeling op, ook zit er nu ook afstandsbediening op (met een extra motortje aan de bestuurderskant).

Nu is het zo dat er van het kastje van de afstandsbediening een gele draad over is, die ik nog kan aansluiten op de knipperlichten. Nu wil ik graag weten WAAR ik deze moet aansluiten, waarschijnlijk achter het relais, maar ik weet niet waar alles zit.

Heeft iemand een tip of een beschrijving van hoe ik dit moet aanpakken?

Er is dus maar 1 draadje over, een gele, de set is een TESOR set.

rinco007

Geplaatst door rinco007 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo rinco


om knipperlichten te gaan aansturen heb je 2 gezekerde draden nodig die vanaf de unit van het alarm komen! (meestal 2 orange draden) zijn altijd voorzien van een zekering!

vervolgens onder je stuurkolom (in een brede stekker) daar de draden opzoeken voor de knipperlichten (bv, met een led-pen) gewoon ergens in de stekker proberen indien de led mee knippert heb je de juiste draad te pakken van één zijde! meestal zit de andere er naast..

paul,

rinco007 (0), 18 jaar geleden

Beste Paul,

Bedankt voor je snelle reactie, Nu zit ik wel met een probleem, want vanaf de unit van de vergrendeling gaat er 1 draad weg, de gele, en dat is volgens de handleiding de + draad voor de knipperlichten.

Verder zie ik geen andere draden die nog niet zijn aangesloten.
Zijn de knipperlichten altijd per kant aangesloten? kan ik niet gewoon die gele draad op de + van (wanneer het beide zijn) de knipperlichten aansluiten?

Wat bedoel je met een zekering? een blokje op de kabel? die zit er namelijk ook niet aan.

Rinco.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo rinco..

normaal zitten deze gescheiden, dus per kant aangestuurt! en ook per kant een zekering, wat je zou kunnen doen is het volgende, druk een op de afstandsbediening.. en (meet) op de gele draad of daar idd, spanning op komt en hoelang!

paul,

rinco007 (0), 18 jaar geleden

Paul,

Ik heb even gekeken of er wel of geen spanning door de gele draad heen loopt bij het indrukken van het knopje.

Bij knopje 1 gaat er 1x een stroompje door, bij knopje 2 2x.

Ook heb ik gekeken bij de stuurkolom waar er spanning is als de alarmlichten aan staan. Deze kabel heb ik verbonden met de gele kabel van de afstandsbediening, maar de lichten knipperen niet bij het indrukken van de knopjes....

heb je nog enig idee wat er mis kan zijn?

Rinco.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

rinco...

niet de alarmlichten aan zetten, maar de knipperlichten per kant opzoeken!

paul,

SARI66 (0), 18 jaar geleden

gebruik gewoon 2 draaden bij deze zekeringen voor de knipperlichten ze zijn ik d8 van kleur geel /groen.
om e centrale deurvegrendeling aan te sluiten. haal je heu witte schakelaar los.en dan op dat connector meten welke open en welke sluiten inpuls is.als je dat gevonden hebt sluit je die 2 draden op de kastje van je nieuwe alarm installatie .

rinco007 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor alle reacties,
De oplossing was eigenlijk wel simpel. Het gele draadje van de vergrendeling heb ik aangesloten op 2 diodes, vervolgens heb ik met een spanningszoeker de draden van de linker en rechter knipperlichten gevonden. Alles werkt nu naar behoren.

Rinco.

SARI66 (0), 18 jaar geleden

DE KABELS MET 2 DIODES HOREN BIJ KNIPPERLICHTEN LINKS N RECHTS

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.