Honda Stream: Centrale vergrendeling reageert niet op afstandbediening

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 i-vtec

Hallo,

Mijn recent gekochte Honda Stream 2.0 SE i-vtec automaat heeft een storing in de centrale vergrendeling.
De afstandbediening werkt niet meer terwijl het ledlampje in de afstandsbediening wel branden gaat bij het drukken op elke knop (hanger afstandbediening, niet in de sleutel)
Bij het opnieuw inlezen bij een honda dealer gaat de deur wel van het slot (als de sleutel nog in het contact zit) maar bij het op slot willen zetten hoor je de module in de auto wel een geluid maken maar er gebeurt daarna niets. Hij gaat dus niet op slot.
Als je de sleutel dan weer uit het contact haalt en iets probeert gebeurt er wederom niets.
Nu ben ik terug geweest bij de verkoper en gevraagd wat het probleem is. Hij legde uit dat het waarschijnlijk ligt aan de module in de auto. Maar mogelijk ook aan de ontvanger aan de sleutel. Hier schiet ik niets mee op. Wat kan het zijn en wat kan ik doen of wie/waar kan ik geholpen worden.
Het bestellen van een nieuwe sleutel (ontvanger) kan ik wel doen (kost 160 euro excl inleren) maar dan heb ik geen garantie dat deze ook werkt. Beetje jammer geld zo.
HELP HELP.

David

ps. de bijgevoegde foto is de variant met de achterklep knop (dit heb ik niet, ik heb een 2 knopsvariant) hm. foto lukt niet

Stream

Geplaatst door Stream (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Stream? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

civic 5 deurs 1997 (0), 12 jaar geleden

Misschien dat er een stangetje in de deur los geschoten is?
haal het deurpaneel er eens af dan zie je de motor en de stangetjes wel zitten..

Pivavar (40), 12 jaar geleden

Je kunt deze afstandbediening inleren op elke andere Honda met dat type cv (Jazz, Civic, CR-V) op dezelfde manier zoals het nu gedaan is bij de dealer. Contact aan, knopje drukken, contact uit, knopje drukken en zo. Dus als je jouw afstandsbediening inleert bij een andere auto en het werkt (en blijft werken....), is de afstandsbediening van jou in orde.

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Recent gekocht,geen garantie?.

Stream (0), 12 jaar geleden

gelukkig wel garantie en daar heb ik al flink gebruik van moeten maken. Steenmarters hadden de auto aangevroten toen deze te koop stond bij de garage. Flinke problemen en veel kabels en onderdelen stuk en veel onkosten en uren voor de garage. Alles netjes gerepareerd onder garantie.
Het bedrijf wist helaas niet wat de oorzaak was van de CV. Vandaar deze berichtgeving.
Het lampje brand wel bij het drukken op de knopjes maar geen resultaat zoals ik beschreef. Volgens de garage was na het inleren de sleutel werkzaam voor ongeveer 2 minuten en daarna was het netalsof het systeem weer gereset is.
Wat nu....

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Dan maar bij de honda dealer neerzetten en maken.
Garantie is garantie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Stream of stel zelf een nieuwe vraag.